Запис Детальніше

Моделі інтеграції синестезійних мапуваньу формуванні словесно-поетичної синестезії (на матеріалі американської жіночої „холодної” та „гарячої” поезії)

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/6582/
 
Title Моделі інтеграції синестезійних мапуваньу формуванні словесно-поетичної синестезії (на матеріалі американської жіночої „холодної” та „гарячої” поезії)
 
Creator Редька, Інна Анатоліївна
 
Subject Наукові (входять до науковометричних баз і мають ISSN, DOI та індекс цитування журналу)
Збірники наукових праць
 
Description Сучасні дослідження, що проводяться в межах лінгвокогнітивної парадигми, спрямовані на виявлення принципів пізнання людиною навколишнього світу та вираження отриманого досвіду вербальними засобами. Пізнання індивідом світу починається у процесах відчуття і чуттєвого сприйняття предметів та явищ навколишнього середовища. Незважаючи на той факт, що світ дається кожній людині в її відчуттях, передача тілесної інформації засобами мови є складним мовленнєвим завданням і може вимагати з боку адресанта значних творчих зусиль. Англійська мова має потужний потенціал для передачі спектру відчуттів людини. Фрагмент сенсорного досвіду можна передати окремим словом, словосполученням, реченням, а також текстом. Втім, особа, яка усвідомлює унікальність та багатогранність свого сенсорного досвіду, може відчувати потребу в додаткових мовленнєвих засобах для вираження нюансів того чи іншого відчуття або їх комплексу. Одним із таких засобів постає словесна синестезія.
 
Date 2008
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/6582/1/I_Redka_VZY_51_GI.pdf
Редька, Інна Анатоліївна (2008) Моделі інтеграції синестезійних мапуваньу формуванні словесно-поетичної синестезії (на матеріалі американської жіночої „холодної” та „гарячої” поезії) Проблеми семантики слова, речення та тексту: Зб. наук. пр. – К.: Вид. центр КНЛУ, 2008. – Вип. 21. – С. 293–299..