Запис Детальніше

Національно-культурна специфіка сталих словосполучень та речень з флористичним компонентом ( на матеріалі української, англійської та французької мов)

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Національно-культурна специфіка сталих словосполучень та речень з флористичним компонентом ( на матеріалі української, англійської та французької мов)
 
Creator Алексахіна, Тетяна Олексіївна
Алексахина, Татьяна Алексеевна
Aleksakhina, Tetiana Oleksiivna
 
Subject специфіка сталих словосполучень
специфика устойчивых словосочетаний
specific stable combinations
 
Description У статті висвітлюються питання національної специфіки сталих словосполучень та речень з флористичним компонентом в українській, англійській та французькій мовах. Виявляються квіти, притаманні лише якійсь певній мові. Так, для української мови – це мак, для англійської – це троянда, для французької – це загальне поняття квітки. Подається тематична класифікація, яка ґрунтується на семантичних значеннях квітів
The article focuses on the question of national specification of phraseological units and idiomatic constructions with floristic component in Ukrainian, English and French. By method of choice for the specified analysis there was found the flowers, which belongs to only alone language. So, for the Ukrainian is poppy, for the English is rose and for the French is flower at all. Also there is a subject classification, which is based on the semantic meaning of the flowers.
 
Publisher Видавництво СумДУ
 
Date 2010-12-23T12:25:55Z
2010-12-23T12:25:55Z
2006
 
Type Article
 
Identifier Алексахіна Т.О. Національно-культурна специфіка сталих словосполучень та речень з флористичним компонентом ( на матеріалі української, англійської та французької мов) / Т.О. Алексахіна // Вісник Сумського державного університету. Серія Філологічні науки. - 2006. - №3(87). - С. 114-118
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1385
 
Language uk