Запис Детальніше

Теорія і методика виховання у вищій школі

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/11922/
 
Title Теорія і методика виховання у вищій школі
 
Creator Тернопільська, Валентина Іванівна
Муромець, Вікторія Григорівна
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description Викладання навчальної дисципліни «Теорія і методика виховання у вищій школі» зумовлено необхідністю формування в студентів не тільки фахових знань, умінь та навичок професійної діяльності, але й формуванням відповідного світогляду, моральних, правових, трудових, естетичних та інших якостей особистості. Метою виховання студентів ВНЗ є підготовка їх до виконання сукупності ролей, необхідних для суспільного життя: громадянина, трудівника, громадського діяча, сім’янина, товариша. Ефективність виховної роботи значною мірою залежить від правильно вибудованого процесу виховання, науково обґрунтованого вибору форм і методів його реалізації. Ця навчальна дисципліна є складовою частиною навчального плану професійної підготовки магістрів на всіх ступенях вищої педагогічної освіти.
Робоча навчальна програма визначає обсяг знань, якими повинен опанувати магістр відповідно до вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики, алгоритму вивчення навчального матеріалу дисципліни «Теорія і методика виховання у вищій школі» необхідне методичне забезпечення, складові та технологію оцінювання навчальних досягнень студентів.
«Теорія і методика виховання у вищій школі» є складовою частиною дисциплін психолого-педагогічного блоку. Її вивчення передбачає розв’язання низки завдань фундаментальної професійної підготовки майбутніх педагогів.
Програма орієнтує також на ознайомлення студентів з сучасними науково-педагогічними дослідженнями, з передовим та новаторським педагогічним досвідом, що спрямовує магістрів – майбутніх викладачів на теоретичне і практичне дослідництво в галузі теорії та методики виховання.
Мета курсу – розкрити студентам закономірності виховання, пріоритетні напрями виховання у вищій школі, основі підходи щодо удосконалення методики виховної роботи у вищому навчальному закладі; особливості наукової і професійної підготовка майбутнього викладача відповідно до державних та європейських стандартів.
 
Publisher Київський університет імені Бориса Грінченка
 
Date 2015
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/11922/1/V_Ternopilska_V_Muromets_TIMVUVS%28M_PVS%29_GI.pdf
Тернопільська, Валентина Іванівна та Муромець, Вікторія Григорівна (2015) Теорія і методика виховання у вищій школі [Навчально-методичні матеріали]