Запис Детальніше

Постмодерн як методологічна домінанта лінгвістичних студій

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/11837/
 
Title Постмодерн як методологічна домінанта лінгвістичних студій
Постмодерн как методологическая доминанта лингвистических исследований.
Postmodern as a methodological dominant of linguistic studies
 
Creator Шталтовна, Юлія Анатоліївна
 
Subject Міжнародні
 
Description У статті розглядається феномен постмодерну і вплив його процесів на сфери буття і сприйняття світу, зокрема виокремлюються характерні його риси та методологічні проекції, що їм притаманні. Описані також теоретично-критичні погляди на дискурс постмодернізму і постмодерність, виокремлено категорії і критерії епістемологічного сприймання об’єктів.
В статье рассматривается феномен постмодерна и влияние его процессов на сферы жизни и восприятие мира, в частности выделяются его характерные черты и методологические проекции, присущие постмодернизму. Описаны теоретическо-критические взгляды на дискурс постмодернизма и постмодерность, выделены категории и критерии эпистемологического восприятия объектов.
This article examines both postmodernity phenomenon and its processes influencing the life spheres and world perception, particularly postmodern characteristics and methodological projections are distinguished. Theoretical and critical views on postmodern discourse, as well as categories and criteria of epistemological objects perception are outlined.
 
Publisher ХНУ імені В.Н.Каразіна
 
Date 2014-02
 
Type Доповідь на конференції чи семінарі
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/11837/3/Shtaltovna_tezi.pdf
Шталтовна, Юлія Анатоліївна (2014) Постмодерн як методологічна домінанта лінгвістичних студій In: Тези доповідей ХІІ міжнародної наукової конференції «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація».