Запис Детальніше

Комп`ютерна алгебра

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Комп`ютерна алгебра
 
Creator Літнарович, Руслан Миколайович
Лотюк, Юрій Георгійович
Литнарович, Руслан Николаевич
Litnarovych, Ruslan Mykolaiovych
Lotiuk, Yurii Heorhiiovych
Лотюк, Юрий Георгиевич
 
Subject мова програмування GAP
ідентифікатори
вирази
команди
цикли
 
Description В останні роки показником інтелектуальної могутності комп’ютерів, в тому числі і персональних, стали вже не програми, а новітні програмні системи символьної математики або комп’ютерної алгебри. Створені для проведення символьних перетворень математичних виразів, ці системи були доведені до рівня, який дає можливість різко полегшити, а , також, замінити
труд самої шановної еліти світу-математиків: теоретиків і аналітиків. Вже появилися відкриття , зроблені за допомогою таких систем – але не ними самими. Навряд чи є хоча один дійсно серйозний науковий проект, пов’язаний з математикою, де вони б не застосовувались в ділі.
Теорія представлень груп також входить в сферу застосування системи GAP. Тут є інструменти для обчислення таблиць характерів конкретних груп, дій над характерами і інтерактивної побудови таблиць характерів, визначення теоретико-групповых властивостей на підставі властивостей таблиці характерів групи. Модулярниє представлення груп (тобто уявлення над полем, характеристика якого ділить порядок групи) також можуть бути досліджені за допомогою GAP.
Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем`янчука
 
Publisher Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем`янчука
 
Date 2011-01-26T08:00:36Z
2011-01-26T08:00:36Z
2010
 
Type Book
 
Identifier Літнарович Р.М. Комп’ютерна алгебра. Навчально-методичний посібник [Текст] / Р.М. Літнарович, Ю.Г. Лоток // МЕГУ, Рівне. - 2010. - 140 с.
УДК 378.147.31
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/2717
 
Language uk