Запис Детальніше

Стенд для дослідження пристроїв осьового урівноваження роторів відцентрових машин

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Стенд для дослідження пристроїв осьового урівноваження роторів відцентрових машин
 
Creator Павленко, Іван Володимирович
Павленко, Иван Владимирович
Pavlenko, Ivan Volodymyrovych
Марцинковський, Володимир Альбінович
Марцинковский, Владимир Альбинович
Martsynkovskyi, Volodymyr Albinovych
Гулий, Олександр Миколайович
Гулый, Александр Николаевич
Hulyi, Oleksandr Mykolaiovych
Сиволап, Євген Іванович
Сиволап, Евгений Иванович
Syvolap, Yevhen Ivanovych
 
Subject стенд
ротор
осьова сила
насос
осевая сила
эксперимент
експеримент
test bench
experiment
rotor
axial force
pump
 
Description Стенд для дослідження пристроїв осьового урівноваження роторів відцентрових машин, що містить ротор, розвантажувальний диск, циліндричні втулки, опорне кільце та радіальний підшипник, який відрізняється тим, що ротор установлений вертикально і виконаний з можливістю переміщення в осьовому напрямку та спирається з одного боку на радіальний підшипник, а з другого – на циліндричну втулку і опорне кільце, причому між розвантажувальним диском і опорним кільцем виконана порожнина для підведення затворного середовища, а опорне кільце виконане з можливістю переміщення в радіальному напрямку.
Стенд для исследования устройств осевого уравновешивания роторов центробежных машин, который содержит ротор, разгрузочный диск, цилиндрические втулки, опорное кольцо и радиальный подшипник, который отличается тем, что ротор установлен вертикально и выполнен с возможностью перемещения в осевом направлении и опирается с одной стороны на радиальный подшипник, а с другой - на цилиндрическую втулку и опорное кольцо, причём между разгрузочным диском и опорным кольцом выполнена полость для подвода затворной среды, а опорное кольцо выполнено с возможностью перемещения в радиальном направлении.
Experimental bench for centrifugal pumps` automatoc balancing devices research contains the rotor, unloading disk, radial bushes, axial ring and radial bearing. The rotor has vertical position with axial movement. There is the cavity between the disk and the ring. The bearing ring has radial movement.
Корисна модель належить до галузі гідромашинобудування, у тому числі – до лабораторно-дослідної техніки, призначеної для дослідження гідродинаміки торцевого дроселя автоматичних систем осьового урівноваження з різною геометрією робочої поверхні.
 
Publisher Державний департамент інтелектуальної власності України
 
Date 2011-02-14T08:39:10Z
2011-02-14T08:39:10Z
2011-01-10
 
Type authors certificate
 
Identifier Патент UA № 56307. Стенд для дослідження пристроїв осьового урівноваження роторів відцентрових машин / Павленко І.В., Марцинковський В.А., Гулий О.М., Сиволап Є.І. Опубл. 10.01.2011, Бюл. № 1.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/2890
 
Language uk