Запис Детальніше

Проект і дослідження тріангуляції обласного центру для забезпечення облікової одиниці площі. Навчальний посібник з курсу "Основні геодезичні роботи" Частина II.

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Проект і дослідження тріангуляції обласного центру для забезпечення облікової одиниці площі. Навчальний посібник з курсу "Основні геодезичні роботи" Частина II.
 
Creator Літнарович, Руслан Миколайович
Литнарович, Руслан Николаевич
Litnarovych, Ruslan Mykolaiovych
 
Subject прецизійна тріангуляція
обласний центр
проектування
дослідження
 
Description В даній роботі вперше проектується тріангуляція обласного міста з точністю визначення координат пунктів 3-5 мм для забезпечення облікової одиниці площі 1 кв. м.
В данной работе впервые проектируется триангуляция областного города с точностью определения координат пунктов 3-5 мм для обеспечения учетной единицы площади 1 кв. м.
In this work triangulation of regional city is first designed with exactness of determination of koor-dinat points 3-5 mm for providing of registration unit of area 1 apt. m.
На території міста проектується 9 пунктів тріангуляції у вигляді центральної системи. Пункти передбачається закріплювати на дахах висотних будинків. Проектується схема мережі на топогра-фічній карті масштабу 1:10000. Кути виміряються транспортиром і три рази проводиться зрівно-важення для побудови істинної моделі, у якій задовільняють всі умовні рівняння.
Генеруються середні квадратичні похибки 0,4", які відповідають точності вимірювання кутів у полігонометрії 1 класу і 0,7", що відповідає точності вимірювання кутів у тріангуляції 1 класу.
Проводиться строге зрівноваження мережі з оцінкою точності результатів.
Дається порівняльний аналіз з елементами істинної моделі.
Чернігівський державний інститут економіки і управління
 
Publisher Чернігівський державний інститут економіки і управління
 
Date 2011-02-23T06:46:20Z
2011-02-23T06:46:20Z
2001
 
Type Learning Object
 
Identifier Літнарович Р.М. Проект і дослідження тріангуляції обласного центру для забезпечення облікової одиниці площі. Навчальний посібник з курсу "Основні геодезичні роботи" Частина II. м. Чернігів, ЧДІЕіУ, 2001; 28с.
УДК 528.31/35:528.72
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/3158
 
Language uk