Запис Детальніше

Розробка технології створення планової геодезичної мережі методом несуцільних спостережень тріангуляції. Навчальний посібник з курсу “Основні геодезичні роботи”. Частина Х

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технології створення планової геодезичної мережі методом несуцільних спостережень тріангуляції. Навчальний посібник з курсу “Основні геодезичні роботи”. Частина Х
 
Creator Літнарович, Руслан Миколайович
Литнарович, Руслан Николаевич
Litnarovych, Ruslan Mykolaiovych
 
Subject тріангуляція
метод несуцільних спостережень
проектування
дослідження
триангуляция
метод несплошных наблюдений
проектирование
исследование
triangulation
method of uncontinuous supervisions
planning
research
 
Description У Х частині посібника досліджується модель тріангуляції №2, яка взята із Практикуму з вищої геодезії автора Б.Н.Рабіновича, 1951 року видання.
В Х части пособия исследуется модель триангуляции №2, которая взята из Практикума по высшей геодезии автора Б.Н.Рабиновича, 1951 года издания.
The model of triangulation is probed in part of manual №¹2, what is taken from practical Work from the higher geodesy of author B.N.Rabinovich, in 1951 edition.
До недавнього часу одним із найпоширеніших методів побудови і згущення державних геодезичних мереж була тріангуляція. На місцевості закріплюють ряди і мережі трикутників, вимірюють горизонтальні кути і вихідні сторони або замикають ряди на пункти з відомими координатами. Розраховують всі сторони і координати пунктів находять нев’язки, і якщо вони допустимі, урівнюють тріангуляцію і роблять оцінку точності.
В зв’язку з широким використанням за останній час методу визначення координат пунктів за системою GPS, особливо актуальним постає питання у поєднанні даного методу із традиційними наземними методами, такими, як полігонометрія, тріангуляція, трилатерація.
Проблемі дослідження точності елементів наземного методу тріангуляції, що опирається на ряд пунктів, координати яких визначені за системою GPS, і присвячується дана робота.
Чернігівський державний інститут економіки і управління
 
Publisher Чернігівський державний інститут економіки і управління
 
Date 2011-02-28T07:27:04Z
2011-02-28T07:27:04Z
2001
 
Type Learning Object
 
Identifier Літнарович Р.М. Розробка технології створення планової геодезичної мережі методом несуцільних спостережень тріангуляції. Навчальний посібник з курсу “Основні геодезичні роботи”. Частина Х . Чернігів, ЧДІЕіУ, 2001,-42 с.
УДК 378.147.31
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/3321
 
Language uk