Запис Детальніше

Необхідність і правові основи впровадження податку на нерухомість

DSpace at ONEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Необхідність і правові основи впровадження податку на нерухомість
Необходимость и правовые основы внедрения налога на недвижимость
The need for and legal basis of the introduction of a property tax
 
Creator Кіхая, Ю.В.
Кихая, Ю.В.
Kihaya, U.
 
Subject податок на нерухомість
система оподаткування
місцеві бюджети
налог на недвижимость
система налогообложения
местные бюджеты
property tax
taxation
local budgets
 
Description У статті обґрунтована об’єктивна необхідність для впровадження в Україні податку на нерухомість. Така необхідність обумовлена як історичним досвідом його стягнення, так і результативністю його застосування в більшості країн світу. В статті охарактеризовані суб’єкт та об’єкт оподаткування, база та ставка податку, податкові пільги. Також в статті визначені обставини, що гальмують процес впровадження даного податку в систему оподаткування України.
В статье обоснована объективная необходимость внедрения в Украине налога на недвижимость. Такая необходимость обусловлена как историческим опытом его взыскания, так и результативностью его применения в большинстве стран мира. В статье охарактеризованы субъект и объект налогообложения, база и ставка налога, налоговые льготы. Также в статье определены обстоятельства, которые тормозят процесс внедрения данного налога в системе налогообложения Украины.
In the article the objective need for introduction in Ukraine of property tax was justified. This need is due to the historical experience of his recovery, and productivity of its use in most countries. The article described the subject and the object of the tax base and tax rates, tax incentives. Also in the article the circumstances hindering the implementation of the tax in the tax system of Ukraine.
 
Date 2014-04-23T08:15:43Z
2014-04-23T08:15:43Z
2009
 
Type Article
 
Identifier Кіхая Ю. В. Необхідність і правові основи впровадження податку на нерухомість / Ю. В. Кіхая // Науковий вісник. Одеський державний економічний університет. Всеукраїнська асоціація молодих науковців. – Науки: економіка, політологія, історія. – 2009 . - № 8 (86). - С. 181-185.
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1221
 
Language uk
 
Publisher Одеський державний економічний університет