Запис Детальніше

Критерії оцінки економічної ефективності інтеграційних процесів у харчовій промисловості

DSpace at ONEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Критерії оцінки економічної ефективності інтеграційних процесів у харчовій промисловості
Критерии оценки экономической эффективности интеграционных процессов в пищевой промышленности
Economic efficiency evaluation criteria of the integration processes in the food industry
 
Creator Гамма, Т.М.
Гамма, Т.Н.
Gamma, T.
 
Subject економічна ефективність
критерії оцінювання ефективності
інтеграційні процеси
вертикальна інтеграція
харчова промисловість
АПК
экономическая эффективность
критерии оценки эффективности
интеграционные процессы
вертикальная интеграция
пищевая промышленность
АПК
economic efficiency
evaluation criteria of efficiency
integration processes
vertical integration
food processing
agricultural business
 
Description В сучасних умовах розвиток інтеграційних процесів в будь – якій галузі народного господарства неможливий без оцінювання їх впливу на ефективність функціонування суб’єктів інтеграції та добробут суспільства. Стаття присвячена проблемі обґрунтованого вибору критеріїв і показників оцінки ефективності інтеграційних процесів для підприємств харчової промисловості. Проблему ефективності інтеграційних процесів було розглянуто спочатку в її загальному значенні, а потім у специфічних визначеннях.
Запропоновано методичну основу визначення ефекту від інтеграційних процесів підприємств харчової промисловості на основі комплексного підходу, що враховує аспекти його прояву на різних рівнях: на рівні окремого елемента інтеграційного процесу, на корпоративному та суспільному рівнях. Представлено узагальнююче формулювання критерію ефективності інтеграційних процесів.
В современных условиях развитие интеграционных процессов в какой - либо отрасли народного хозяйства невозможно без оценки их влияния на эффективность функционирования субъектов интеграции и благосостояние общества. Статья посвящена проблеме обоснованного выбора критериев и показателей оценки эффективности интеграционных процессов для предприятий пищевой промышленности. Проблему эффективности интеграционных процессов было рассмотрено сначала в ее общем смысле, а затем в специфических определениях.
Предложена методическая основа определения эффекта от интеграционных процессов предприятий пищевой промышленности на основе комплексного подхода, учитывающего аспекты его проявления на различных уровнях: на уровне отдельного элемента интеграционного процесса, на корпоративном и общественном уровнях. Представлена обобщающая формулировка критерия эффективности интеграционных процессов.
In modern conditions the integration processes’ development in all sectors of the economy is impossible without evaluation of their impact on the efficiency of the business integration and welfare of society. The article deals with the well-grounded choice of criteria and indicators for evaluating the effectiveness of the integration processes for the food industry. The problem of the integration processes efficiency was considered initially in its general sense, and in specific definitions.
The methodical basis for determining the effect of the integration processes of the food industry through an multipurpose approach were proposed and took into account aspects of its exertions at different levels: at the level of an individual element of the integration process, the corporate and community levels. The generalizing formulation of the criterion of integration processes efficiency was made.
 
Date 2015-10-21T12:41:50Z
2015-10-21T12:41:50Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Гамма Т. М. Критерії оцінки ефективності інтеграційних процесів у харчовій промисловості / Т. М. Гамма, О. М. Терещенко // Зовнішня торгівля: економіка, фінанси, право. Серія: Економічні науки. – 2015. – № 3 (80). – С. 181-193.
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3793
 
Language uk
 
Publisher Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі