Підвищення ефективності вирощування овочів в агропромислових підприємствах АР Крим
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Підвищення ефективності вирощування овочів в агропромислових підприємствах АР Крим
|
|
Creator |
Дементьєв, С.Ю.
|
|
Subject |
Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
|
|
Description |
Ефективність виробництва є ключовим поняттям в економічній теорії та практиці. Залежно від її розміру формується стратегія та оперативна діяльність підприємств. В той самий час сама ефективність складається з щоденних результатів діяльності. В статті проаналізовано особливості та ефективність виробництва овочів в підприємствах з виробництва овочів у відкритому та захищеному ґрунті. На основі проведеного аналізу розроблені шляхи підвищення ефективності для обох типів вирощування овочів. Эффективность производства является ключевым понятием в экономической теории и практике. В зависимости от ее величины формируется стратегия и оперативная деятельность предприятий. В то же время сама эффективность состоит из ежедневных результатов деятельности. В статье проанализированы особенности и эффективность производства овощей в предприятиях по производству овощей в открытом и защищенном грунте. На основе проведенного анализа разработаны пути повышения эффективности выращивания овощей. Production Horticulture is an indispensable element of power, providing essential health vitamins and microelements. Unfortunately, the past two decades vegetable producers are experiencing significant economic difficulties, which affects the reduction in the number and range of products. One of the primary ways to stabilize and improve the situation is to increase the efficiency and profitability of production and marketing activities of enterprise. Production efficiency is a key concept in economic theory and practice. Depending on its size formed strategy and operations of enterprises, and the resulting income is a source of further development and modernization of production. At the same time the efficiency and size of future revenues generated from the daily performance. In order to provide the population with fresh produce year-round production of vegetables is carried out both in the open field, and in winter greenhouses. Despite the similarity of the products, each type has a number of peculiarities and requires separate consideration. The paper analyzes the characteristics and efficiency of vegetable production in factories open and protected ground. Based on the analysis developed ways to improve the cultivation of vegetables. |
|
Date |
2016-01-19T20:13:32Z
2016-01-19T20:13:32Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Підвищення ефективності вирощування овочів в агропромислових підприємствах АР Крим / С.Ю. Дементьєв // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 265. — С. 43-46. — Бібліогр.: 5 назв. — укр.
1562-0808 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/92466 338.3.003.13:[631.15:635.1/.7](477.75) |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Культура народов Причерноморья
|
|
Publisher |
Кримський науковий центр НАН України і МОН України
|
|