Запис Детальніше

Формирование кадрового потенциала в ресторанном и гостиничном хозяйстве

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Формирование кадрового потенциала в ресторанном и гостиничном хозяйстве
 
Creator Стахно, Н.Д.
 
Subject Проблемы материальной культуры – ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НАУКИ
 
Description Реализация основных приоритетов Республики Крым неотрывно связано с
реформированием санаторно-курортного и туристического сектора для которых важное значение
имеет кадровый потенциал. В статье осуществлен анализ состояния кадрового потенциала
ресторанного и гостиничного хозяйства в Республике Крым, рассмотрены элементы, которые
оказывают влияние на его формирование и рациональное использование.
Реалізація основних пріоритетів Республіки Крим невідривно зв'язано з реформуванням
санаторно-курортного і туристичного сектору для яких важне значення має кадровий потенціал. У
статті здійснений аналіз стану кадрового потенціалу ресторанного й готельного господарства в
Республіці Крим, розглянуті елементи, які впливають на його формування й раціональне використання.
For the realization of the main priorities of the Republic of Crimea - reforming health resort and
tourism sector has particular importance of human resources of hotel and restaurant industry, as indispensable
condition for the formation of a competitive tourism product.
The article presents the state of the industry dynamics of hotel and restaurant industry, the need for workers, the
dynamics of employment not employed citizens in the enterprise sector. Defined causes movement of personnel
in the hospitality sector. Fundamental of which are seasonal work enterprises, late payment of wages, lack of
motivation of staff, career opportunities, the level of training,
To determine the optimum modes of formation of human resources necessary to conduct monitoring studies state
dynamics, prospects of development of personnel potential. Implementation of these requirements is related to
the improvement of mechanisms for assessing human resource capacity in the process of recruitment and
placement in the production, it is necessary to take into account trends and experiences of domestic enterprises
hotel and restaurant industry, as well as the experience of the advanced Western countries to implement it in the
teaching-learning process of training.
 
Date 2016-01-24T12:31:41Z
2016-01-24T12:31:41Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Формирование кадрового потенциала в ресторанном и гостиничном хозяйстве / Н.Д. Стахно // Культура народов Причерноморья. — 2014. — № 273. — С. 62-65. — Бібліогр.: 18 назв. — рос.
1562-0808
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/93111
331.108.4
 
Language ru
 
Relation Культура народов Причерноморья
 
Publisher Кримський науковий центр НАН України і МОН України