Запис Детальніше

Stosowanie pary wodnej skraplania kawitacji sklarowanego soku jabłkowego

ENPUIR - електронний архів наукових публікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Stosowanie pary wodnej skraplania kawitacji sklarowanego soku jabłkowego
 
Creator Zheplinska, M.M.
Bessarab, A.S.
Жеплінська, М.М.
Бессараб, О.С.
 
Subject sok jabłkowy
kavitation
kondensacji pary wodnej
bańka
сік яблучний
кавітація
пароводяна конденсація
бульбашка
apple juice
cavitation
steam condensation
bubble
 
Description Skutecznym sposobem leczenia soku jabłkowego mieści się w parę w urządzeniu parokondensaciynomu dla jego oczyszczenia.Oferowany model współpracy kavitaciynoy bańki jest z cząstek koloidalnych soku. Jest to ustawione, że naturalne właściwości soku zmian minimalnych testu ze względu na działanie niskich temperatur w okresie krótkim czasie.
Ефективним способом обробки яблучного соку є пароконденсаційна дія пари на нього.Запропонована модель співпраці кавітаційної бульбашки з колоїдними частинками соку. Встановлено, що натуральні особливості соку зазнають мінімальних змін з огляду на дію низьких температур протягом короткого часу.
An effective way of processing apple juice and steam is condensing steam action on it. The model of cooperation cavitation bubbles with colloidal particles juice. Found that features natural juices undergo minimal changes because of the effect low temperature for a short time.
 
Publisher Nauka i Studia, Przemyśl
 
Date 2016-01-27T08:17:50Z
2016-01-27T08:17:50Z
2014-11-10
 
Type Article
 
Identifier Zheplinska M., Bessarab A. Stosowanie pary wodnej skraplania kawitacji sklarowanego soku jabłkowego. - Przemyśl: Nauka i Studia, №16. - S.121-124
http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/9156
 
Language pl