Запис Детальніше

Антимодернізаційні процеси в Донецькій і Луганській областях та їх соціальні наслідки

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Антимодернізаційні процеси в Донецькій і Луганській областях та їх соціальні наслідки
 
Creator Антонюк, В.П.
Прогнімак, О.Д.
 
Subject Соціально-економічні проблеми Донбасу
 
Description В статті досліджено проблеми Донецької і Луганської областей, як старопромислових регіонів. Доведено, що в ході індустріального розвитку в областях не забезпечено модернізаційних зрушень та засад формування постіндустріальної економіки. В наслідок цього Донбас все більше перетворювався на напівпериферійний регіон, що обумовило його техніко-технологічний занепад та призвело до суттєвого загострення соціальних проблем, які стали підґрунтям для сепаратизму.
В статье исследованы проблемы Донецкой и Луганской областей, как старопромышленных регионов. Доказано, что в ходе индустриального развития в областях не обеспечено модернизационных преобразований и формирования основ постиндустриальной экономики. Вследствие этого Донбасс превратился в полупериферийный регион, что обусловило его технико-технологический упадок и привело к значительному обострению социальных проблем, которые стали основанием для сепаратизма.
Problems of Donetsk and Luhansk regions as oldindustrial regions are researched in the article. It has been proved that modernistic transformations and formations of the bases of postindustrial economics hadn’t been provided during industrial growth in the regions. As a result Donbas has turned into half peripheral region which has caused its technics-technological decay and led to a significant intensification of social problems which became the grounds of separatism.
 
Date 2016-02-01T13:45:24Z
2016-02-01T13:45:24Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Антимодернізаційні процеси в Донецькій і Луганській областях та їх соціальні наслідки / В.П. Антонюк, О.Д. Прогнімак // Економічний вісник Донбасу. — 2015. — № 3 (41). — С. 17-26. — Бібліогр.: 27 назв. — укр.
1817-3772
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/93641
330.342.146(477.62+477.61)
 
Language uk
 
Relation Економічний вісник Донбасу
 
Publisher Інститут економіки промисловості НАН України