Запис Детальніше

СУЧАСНІ ЗАВДАННЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ

Інформаційні технології і засоби навчання

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title СУЧАСНІ ЗАВДАННЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ
MODERN TASKS OF INFORMATIZATION OF EDUCATION
СОВРЕМЕННЫЕ ЗАДАЧИ ИНФОРМАТИЗАЦИИ ОБРАЗОВАНИЯ
СУЧАСНІ ЗАВДАННЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ОСВІТИ
 
Creator Bykov, Valeriy Yu.
 
Subject informatization of education; computerization of education; information and communication technologies
информатизация образования; компьютеризация образования; информационно-коммуникационные технологии
інформатизація освіти; комп’ютеризація освіти; інформаційно-комунікаційні технології
 
Description В статті наголошується на важливості інформатизації освіти (ІО) як для системи освіти України, так і для інноваційного розвитку суспільства в цілому. Надається визначення та ретроспектива розвитку цього процесу, чинники від яких залежить ефективність ІО. Розглядається процес комп’ютеризації освіти, який є складовою ІО, а також  важливість впровадження в систему освіти методів і засобів інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та створення на цій основі комп’ютерно орієнтованого інформаційно-комунікаційного середовища. Визначаються основні складові навчально-виховного процесу, на які впливає впровадження ІКТ навчального призначення, а також сучасні цілі інформатизації освіти
In the article it is emphasized the importance of informatization of education (IE) both for the system of education of Ukraine and for innovative development of society on the whole. The determination and retrospective view of development of this process, factors which efficiency of IE depends on are presented. It is examined the process of computerization of education, which is a part of IE as well as the importance of introduction the methods and means of information and communication technologies (ICT) into the system of education and creation on this basis computer-oriented informative-communication environment. The basic constituents of educational process, which are influenced by ICT introduction and also modern aims of informatization of education are determined.
В статье делается ударение на важности информатизации образования (ИО) как для системы образования Украины, так и для инновационного развития общества в целом. Представены определение и ретроспектива развития этого процесса, факторы от которых зависит эффективность ИО. Рассматривается процесс компьютеризации образования, который является составляющей ИО, а также важность внедрения в систему образования методов и средств информационно-коммуникационных технологий (ИКТ) и создание на этой основе компьютерно-ориентированной информационно-коммуникационной среды. Определяются основные составляющие учебно-воспитательного процесса, на которые влияет внедрение ИКТ учебного назначения, а также современные цели информатизации образования.
В статті наголошується на важливості інформатизації освіти (ІО) як для системи освіти України, так і для інноваційного розвитку суспільства в цілому. Надається визначення та ретроспектива розвитку цього процесу, чинники від яких залежить ефективність ІО. Розглядається процес комп’ютеризації освіти, який є складовою ІО, а також важливість впровадження в систему освіти методів і засобів інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) та створення на цій основі комп’ютерно орієнтованого інформаційно-комунікаційного середовища. Визначаються основні складові навчально-виховного процесу, на які впливає впровадження ІКТ навчального призначення, а також сучасні цілі інформатизації освіти.
 
Publisher Institute of Information Technologies and Learning Tools of NAES of Ukraine
 
Contributor

 
Date 2010-08-18
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



рецензована стаття
 
Format application/pdf
 
Identifier http://journal.iitta.gov.ua/index.php/itlt/article/view/25
 
Source Information Technologies and Learning Tools; Vol 15, No 1 (2010)
Информационные технологии и средства обучения; Vol 15, No 1 (2010)
Інформаційні технології і засоби навчання; Vol 15, No 1 (2010)
Інформаційні технології і засоби навчання; Vol 15, No 1 (2010)
2076-8184
 
Language ukr
 
Relation http://journal.iitta.gov.ua/index.php/itlt/article/view/25/13
 
Rights Copyright (c) 2010 Valeriy Yu. Bykov
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0