Запис Детальніше

Перспективи впровадження моніторингу ІК-компетентності учнів в контексті євроінтеграційних процесів.

Електронна бібліотека НАПН України

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://lib.iitta.gov.ua/7667/
 
Title Перспективи впровадження моніторингу ІК-компетентності учнів в контексті євроінтеграційних процесів.
 
Creator Гриценчук, О.О.
 
Subject 004.9 ІКТ ( Application-oriented computer-based techniques )
373 Kinds of school providing general education
 
Description Для сучасного етапу процесу євроінтеграції характерним є визначення світовою спільнотою важливості місця і ролі освіти. Гнучка система освітньо-кваліфікаційних рівнів, якісна, відкрита освіта, навчання продовж життя, створення єдиного освітнього європейського простору - пріоритетні напрями, що вимагають залучення до евроінтеграційних процесів всіх ланок системи освіти.
Міжнародною педагогічною спільнотою визначається два підходи до вимірювання навчальних досягнень у галузі ІКТ. Перший полягає у вимірювання навчальних досягнень у певній предметній галузі з використанням ІКТ. Такий підхід не дає можливості виокремити результати навчальних досягнень як з навчального предмету дослідження (начальної галузі), так і з галузі ІКТ, він передбачає нероздільність досягнень. В основі другого підходу лежить вимірюванні досягнень у галузі ІКТ як дискретної галузі навчання. Цей підхід передбачає, що навчальні досягнення учнів з ІКТ мають бути більш загальними, ніж ті, що необхідні для тієї чи іншої дисципліни і включати набір знань, умінь, навичок та ставлень у галузі ІКТ, які легко адаптуються до нових умов.
 
Publisher ІІТЗН НАПН України
 
Date 2014
 
Type Book Section
PeerReviewed
 
Format application/pdf
 
Language uk
 
Identifier http://lib.iitta.gov.ua/7667/1/%D0%93%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%20%D0%9E%20%D0%9E_%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B8%2027.03.2014.pdf
Гриценчук, О.О. (2014) Перспективи впровадження моніторингу ІК-компетентності учнів в контексті євроінтеграційних процесів. In: Звітна наукова конференція Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України : Матеріали наукової конференції, 2014. ІІТЗН НАПН України, м.Київ, Україна, pp. 16-18.