Запис Детальніше

Комунікативна культура педагога вищої школи як головний аспект педагогічного спілкування

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/20252/
 
Title Комунікативна культура педагога вищої школи як головний аспект педагогічного спілкування
 
Creator Басюк, Н. А.
 
Subject LB1501 Primary Education
 
Description Педагогічне спілкування виступає як спосіб здійснення педагогічної діяльності й реалізації її соціальних цілей завдяки комунікативній культурі педагога. Власною комунікативною культурою педагог вищої школи формує у студентів ті особистісні якості та комунікативні вміння, які, трансформуючись, утворюють і їхню культуру спілкування. Це дасть можливість у перспективі значно підвищити культуру спілкування майбутніх фахівців. Високий рівень сформованості комунікативної культури педагога сприятиме налагодженню ефективного педагогічного спілкування з вихованцями на основі знань про етику спілкування, педагогічний такт і майстерність.
У статті розглядається проблема ролі та місця комунікативної культури педагога вищої школи у процесі професійно-педагогічної підготовки майбутніх фахівців. Здійснюється теоретичний аналіз поняття «комунікативна культура» педагога вищої школи як головного аспекту педагогічного спілкування, змісту її компонентів.
 
Date 2014
 
Type Article
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/20252/1/Basjuk1.pdf
Басюк, Н. А. (2014) Комунікативна культура педагога вищої школи як головний аспект педагогічного спілкування. Магістр медсестринства: Український науково-практичний журнал (11). pp. 51-56.