Запис Детальніше

Нелінійні ефекти в елементах електродинамічних мікрострічкових пристроїв на основі високотемпературних надпровідників

Електронного архіву Харківського національного університету радіоелектроніки (Open Access Repository of KHNURE)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Creator Крикун, О. В.
 
Date 2011-09-23T12:18:54Z
2011-09-23T12:18:54Z
2011
 
Identifier Крикун, О. В. Нелінійні ефекти в елементах електродинамічних мікрострічкових пристроїв на основі високотемпературних надпровідників : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.12.07 "Антени та пристрої мікрохвильової техніки" / О. В. Крикун ; Харк. нац. ун-т радіоелектроніки. – Х. : ХНУРЕ, 2011. – 18 с.
http://hdl.handle.net/123456789/242
 
Description На підставі аналізу літературних джерел зроблено висновок про необхідність розвитку методів моделювання мікрохвильових пристроїв, елементи яких виконані з використанням високотемпературних надпровідників. За рахунок нелінійних влас-тивостей надпровідникових матеріалів ці елементи є нелінійними елементами з роз-поділеними параметрами.
В роботі на основі методу нелінійних інтегральних рівнянь розроблена мате-матична модель мікрохвильових пристроїв до складу яких входять нелінійні елемен-ти з зосередженими і розподіленими параметрами. Вона враховує двовимірний ха-рактер розподілу густини струму на поверхні мікрострічкових провідників з нелі-нійними властивостями поверхневого імпедансу. Розроблені методика, алгоритм та програмні засоби її чисельної реалізації.
Запропонована модель використана для дослідження особливостей нелінійних ефектів, обумовлених наявністю елементів з розподіленими нелінійними властивос-тями у складі мікрохвильових пристроїв. Наведені результати досліджень конкрет-них типів мікрострічкових елементів з ВТНП, а саме: мікрострічкової лінії, резона-торів та фільтрів.
Автореферат дисертації.Дисертація на здобуття ступеня кандидата технічних наук за фахом 05.12.07 – антени та пристрої мікрохвильової техніки. – Харківський національний університет радіоелектроніки, Харків, 2011.
 
Subject мікрохвильові пристрої
високотемпературна надпровідність
нелінійні ефекти
мікрострічкова структура
інтегральні рівняння
математична модель
 
Title Нелінійні ефекти в елементах електродинамічних мікрострічкових пристроїв на основі високотемпературних надпровідників