ОБҐРУНТУВАННЯ ВПЛИВУ ЗУБНИХ ЕЛІКСИРІВ НА ОСНОВІ БІОФЛАВОНО ДІВ ЦИТРУСОВИХ НА СТАН АНТИОКСИДАНТНО-ПРООКСИДАНТНИХ СИСТЕМ ЯСЕН І СИРОВАТКИ КРОВІ ЩУРІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ПАРОДОНТИТІ
Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
ОБҐРУНТУВАННЯ ВПЛИВУ ЗУБНИХ ЕЛІКСИРІВ НА ОСНОВІ БІОФЛАВОНО ДІВ ЦИТРУСОВИХ НА СТАН АНТИОКСИДАНТНО-ПРООКСИДАНТНИХ СИСТЕМ ЯСЕН І СИРОВАТКИ КРОВІ ЩУРІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ПАРОДОНТИТІ
|
|
Creator |
Двуліт, І. П.
|
|
Description |
РЕЗЮМЕ. У досліді на 70 щурах з експериментальним перешеним пародонтитом вивчено вплив зубних еліксирівна основі біофлавоно дів цитрусових (апельсин, мандарин, грейпфрут) на стан антиоксидантно-прооксидантносистеми в яснах і сироватці крові. Прооксидантну систему оцінювали за вмістом малонового діальдегіду (МДА),антиоксидантну - за активністю каталази. Встановлено, що моделювання пародонтиту призводить до збільшеннявмісту МДА і зниження активності каталази. Використання еліксирів з цитрусовими нормалізує антиоксидантно-прооксидантний стан.КЛЮЧОВІ СЛОВА: пародонтит, перекиси ліпідів, антиоксидантна система, цитрусові, зубні еліксири.
|
|
Publisher |
Тернопольский государственный медицинский университет
|
|
Contributor |
—
|
|
Date |
2015-06-05
|
|
Type |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion Рецензована стаття |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/zdobutky-eks-med/article/view/4219
10.11603/1811-2471.2015.v22.i1.4219 |
|
Source |
Achievments of Clinical and Experimental Medicine; № 1 (2015)
Достижения клинической и экспериментальной медицины; № 1 (2015) Здобутки клінічної і експериментальної медицини; № 1 (2015) 2415-8836 1811-2471 10.11603/1811-2471.2015.v22.i1 |
|
Language |
ukr
|
|
Relation |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/zdobutky-eks-med/article/view/4219/3897
|
|
Rights |
##submission.copyrightStatement##
|
|