Запис Детальніше

ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ТАУРИНУ ТА ГЛІЦИНУ НА ОРГАНІЗМ ЩУРІВ ЗА АЛОКСАНІНДУКОВАНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ

Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ТАУРИНУ ТА ГЛІЦИНУ НА ОРГАНІЗМ ЩУРІВ ЗА АЛОКСАНІНДУКОВАНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ
 
Creator Полякова, В. В.; Ternopil State medical University
Данченко, Н. М.
Весельський, С. П.
 
Description Досліджено вплив тауринута гліцину на основні біохімічні показники крові щурів за алоксаніндукованого цукрового діабету. Обидві амінокислоти сприяли зниженню проявів негативних наслідків метаболічних змін, що були викликані алоксаном: суттєво зменшували підвищений рівень глюкози у сироватці крові, тригліцеридів та холестерину, впливали на співвідношення ліпопротеїнів, приводили до зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності, рівня сечовини і креатиніну.
 
Publisher Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського
 
Contributor
 
Date 2013-11-22
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


 
Format application/pdf
 
Identifier http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/1682
10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1682
 
Source Medical Chemistry; Том 15, № 1 (2013)
Медицинская химия; Том 15, № 1 (2013)
Медична хімія; Том 15, № 1 (2013)
1681-2557
10.11603/1681-2557.2013.v15.i1
 
Language ukr
 
Relation http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/1682/1633
 
Rights ##submission.copyrightStatement##