ВПЛИВ ПОЛІФЕНОЛЬНИХ ЕКСТРАКТІВ З НАСІННЯ ВИНОГРАДУ НА ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНІ ПОКАЗНИКИ ТКАНИН ЩУРІВ В УМОВАХ СТРЕСУ
Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
ВПЛИВ ПОЛІФЕНОЛЬНИХ ЕКСТРАКТІВ З НАСІННЯ ВИНОГРАДУ НА ПРООКСИДАНТНО-АНТИОКСИДАНТНІ ПОКАЗНИКИ ТКАНИН ЩУРІВ В УМОВАХ СТРЕСУ
|
|
Creator |
Загайко, А. Л.
Филимоненко, В. П. Красільнікова, О. А. Кравченко, Г. Б. Шишкіна, Н. В. |
|
Description |
Одноразове введення адреналіну спричиняє розвиток оксидативного стресу в щурів: підвищення вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів та зниження антиоксидантних показників. Профілактичне введення поліфенольних екстрактів з насіння винограду двох сортів запобігає порушенню антиоксидантно-прооксидан- тної рівноваги різною мірою. Обговорюються антиоксидантні властивості досліджених поліфенольних екстрактів.
|
|
Publisher |
Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського
|
|
Contributor |
—
|
|
Date |
2013-01-23
|
|
Type |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion — — |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/258
10.11603/1681-2557.2011.v13.i2.258 |
|
Source |
Medical Chemistry; Том 13, № 2 (2011)
Медицинская химия; Том 13, № 2 (2011) Медична хімія; Том 13, № 2 (2011) 1681-2557 10.11603/1681-2557.2011.v13.i2 |
|
Language |
ukr
|
|
Relation |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/258/288
|
|
Rights |
##submission.copyrightStatement##
|
|