СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ
Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ
|
|
Creator |
Антонишин, I. В.; Ternopil State medical University
Марущак, М. I. Денефіль, О. В. |
|
Description |
У статті наведено результати дослідження пероксидного окиснення ліпідів у щурів на моделі дієтіндукованого ожиріння. Встановлено підвищення вмістудієнових кон'югатів і продуктів тіобарбіту-рової кислоти в крові, гомогенаті печінки і жировій тканині проти даних контролю (р<0,05). При цьому виявлено, що запускають процеси пероксидного окиснення ліпідів активні метаболіти оксигену рівень яких значно зростає стосовно контролю, а найбільшим джерелом кисневих радикалів при надмірній масі тіла є жирова тканина.
|
|
Publisher |
Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського
|
|
Contributor |
—
|
|
Date |
2015-05-26
|
|
Type |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion — — |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/3989
10.11603/1681-2557.2014.v16.i3.3989 |
|
Source |
Medical Chemistry; Том 16, № 3 (2014)
Медицинская химия; Том 16, № 3 (2014) Медична хімія; Том 16, № 3 (2014) 1681-2557 10.11603/1681-2557.2014.v16.i3 |
|
Language |
ukr
|
|
Relation |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/3989/3684
|
|
Rights |
##submission.copyrightStatement##
|
|