Запис Детальніше

СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ

Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title СТАН ПЕРОКСИДНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ДІЄТІНДУКОВАНОМУ АЛІМЕНТАРНОМУ ОЖИРІННІ
 
Creator Антонишин, I. В.; Ternopil State medical University
Марущак, М. I.
Денефіль, О. В.
 
Description У статті наведено результати дослідження пероксидного окиснення ліпідів у щурів на моделі дієтіндукованого ожиріння. Встановлено підвищення вмістудієнових кон'югатів і продуктів тіобарбіту-рової кислоти в крові, гомогенаті печінки і жировій тканині проти даних контролю (р<0,05). При цьому виявлено, що запускають процеси пероксидного окиснення ліпідів активні метаболіти оксигену рівень яких значно зростає стосовно контролю, а найбільшим джерелом кисневих радикалів при надмірній масі тіла є жирова тканина.
 
Publisher Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського
 
Contributor
 
Date 2015-05-26
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


 
Format application/pdf
 
Identifier http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/3989
10.11603/1681-2557.2014.v16.i3.3989
 
Source Medical Chemistry; Том 16, № 3 (2014)
Медицинская химия; Том 16, № 3 (2014)
Медична хімія; Том 16, № 3 (2014)
1681-2557
10.11603/1681-2557.2014.v16.i3
 
Language ukr
 
Relation http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/3989/3684
 
Rights ##submission.copyrightStatement##