ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА ПЕРЕБІГ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГРИПОЗНОЇ ІНФЕКЦІЇ
Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА ПЕРЕБІГ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГРИПОЗНОЇ ІНФЕКЦІЇ
|
|
Creator |
Рибалко, С.Л.; Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
Анісімова, Ю.М. Боровський, В.Р. Жаркова, Л.Д. Дядюн, С.Т. |
|
Subject |
—
— |
|
Description |
В експерименті in vitro та in vivo виявлено антигрипозну дію соєвих продуктів, що обумовлено інгібіцією нейрамінідазної активності вірусів грипу, стимуляцією продукції альфа-інтерферону, імуномодулюючими властивостями біологічно активних речовин сої. Соєві продукти позитивно впливали на лікувальну активність протигрипозних препаратів, підсилюючи їх дію. Отримані результати обґрунтовують доцільність використання соєвих продуктів для профілактики грипу і як фактор допоміжної терапії цієї інфекції у людей.
|
|
Publisher |
ТДМУ
|
|
Contributor |
—
|
|
Date |
2013-08-01
|
|
Type |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion Рецензована стаття |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/1135
10.11603/1681-2727.2007.4.1135 |
|
Source |
Infectious Diseases; № 4 (2007)
Інфекційні хвороби; № 4 (2007) Інфекційні хвороби; № 4 (2007) 1681-2727 10.11603/1681-2727.2007.4 |
|
Language |
ukr
|
|
Relation |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/1135/1125
|
|
Rights |
##submission.copyrightStatement##
|
|