Запис Детальніше

ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА ПЕРЕБІГ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГРИПОЗНОЇ ІНФЕКЦІЇ

Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА ПЕРЕБІГ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГРИПОЗНОЇ ІНФЕКЦІЇ
 
Creator Рибалко, С.Л.; Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
Анісімова, Ю.М.
Боровський, В.Р.
Жаркова, Л.Д.
Дядюн, С.Т.
 
Subject

 
Description В експерименті in vitro та in vivo виявлено антигрипозну дію соєвих продуктів, що обумовлено інгібіцією нейрамінідазної активності вірусів грипу, стимуляцією продукції альфа-інтерферону, імуномодулюючими властивостями біологічно активних речовин сої. Соєві продукти позитивно впливали на лікувальну активність протигрипозних препаратів, підсилюючи їх дію. Отримані результати обґрунтовують доцільність використання соєвих продуктів для профілактики грипу і як фактор допоміжної терапії цієї інфекції у людей.
 
Publisher ТДМУ
 
Contributor
 
Date 2013-08-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Рецензована стаття
 
Format application/pdf
 
Identifier http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/1135
10.11603/1681-2727.2007.4.1135
 
Source Infectious Diseases; № 4 (2007)
Інфекційні хвороби; № 4 (2007)
Інфекційні хвороби; № 4 (2007)
1681-2727
10.11603/1681-2727.2007.4
 
Language ukr
 
Relation http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/1135/1125
 
Rights ##submission.copyrightStatement##