Запис Детальніше

ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ

Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ
 
Creator Анісімова, Ю.М.; Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
Бичкова, Н.Г.
Мельник, В.П.
Боровський, В.Р.
Стаднік, Л.В.
 
Subject

 
Description Додаткове включення соєвих продуктів до харчового раціону позитивно впливало на імунний статус хворих на туберкульоз легень. Спостерігались тенденція до зростання кількості основних популяцій та субпопуляцій лімфоцитів, покращення їх функціональної активності, ослаблення автоімунних процесів в організмі, а також підвищення фагоцитарної та метаболічної активності нейтрофільних гранулоцитів, що є особливо важливим для хворих на туберкульоз. Отримані результати дозволяють рекомендувати включення соєвих продуктів у комплексну терапію туберкульозу легень.
 
Publisher ТДМУ
 
Contributor
 
Date 2013-07-08
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Рецензована стаття
 
Format application/pdf
 
Identifier http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/856
10.11603/1681-2727.2008.1.856
 
Source Infectious Diseases; № 1 (2008)
Інфекційні хвороби; № 1 (2008)
Інфекційні хвороби; № 1 (2008)
1681-2727
10.11603/1681-2727.2008.1
 
Language ukr
 
Relation http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/856/854
 
Rights ##submission.copyrightStatement##