Запис Детальніше

Investigation of peroxidase preparation composition and properties isola ted from horseradish roots

Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Investigation of peroxidase preparation composition and properties isola ted from horseradish roots
Исследование cостава и свойств выделенного из хрена препарата пероксидазы
Дослідження складу і властивостей виділеного з хрону препарату пероксидази
 
Creator Romanovska, I. I.
Sevastyanov, O. V.
Toptikov, V. A.
 
Description Using the precipitation of proteins by zinc and ammonium sulfates, then by polymer and subsequent dialysis,the peroxidase preparation from horseradish roots was isolated (RZ=0.7), with yield by protein 1.7 % and specificperoxidative activity 7.6 U. By SDS -electrophoresis method it was verified the obtaining of partially purified peroxidasepreparation with molecular mass (43±0.5) kDa. By the native electrophoresis method it was determined, that 80.8 %of the total preparation protein possesses expressed peroxidase activity.
Из корней хрена способом осаждения белков сульфатами цинка и аммония, путем использования полимера и диализа выделен препарат пероксидазы (RZ 0,70) с выходом белка 1,7 %, удельной окислительновосстановительной активностью 7,6 Е д. С применением SDS‑ электрофореза показано получениечастично очищенного препарата пероксидазы с молекулярной массой основной фракции (43±0,5) кДа.Методом нативного электрофореза установлено, что 80,8 % общего белка препарата обладают выраженной пероксидазной активностью.
З коренів хрону способом осадження білків сульфатами цинку й амонію, шляхом використання полімеру і діалізу виділено препарат пероксидази (RZ 0,70) з виходом білка 1,7 %, питомою окисно-відновною активністю 7,6 О д. Із застосуванням SDS -електрофорезу показано отримання частково очищеного препарату пероксидази з молекулярною масою основної фракції (43±0,5) кДа. Методом нативного електрофорезу встановлено, що 80,8 % загального білка препарату мають виражену пероксидазну активність.
 
Publisher ДВНЗ "Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського"
 
Contributor


 
Date 2015-12-29
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



 
Format application/pdf
 
Identifier http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5729
10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4.5729
 
Source Medical and Clinical Chemistry; № 4 (2015)
Медицинская и клиническая химия; № 4 (2015)
Медична та клінічна хімія; № 4 (2015)
2414-9934
2410-681X
10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4
 
Language eng
 
Relation http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5729/5251
 
Rights ##submission.copyrightStatement##