Investigation of peroxidase preparation composition and properties isola ted from horseradish roots
Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Investigation of peroxidase preparation composition and properties isola ted from horseradish roots
Исследование cостава и свойств выделенного из хрена препарата пероксидазы Дослідження складу і властивостей виділеного з хрону препарату пероксидази |
|
Creator |
Romanovska, I. I.
Sevastyanov, O. V. Toptikov, V. A. |
|
Description |
Using the precipitation of proteins by zinc and ammonium sulfates, then by polymer and subsequent dialysis,the peroxidase preparation from horseradish roots was isolated (RZ=0.7), with yield by protein 1.7 % and specificperoxidative activity 7.6 U. By SDS -electrophoresis method it was verified the obtaining of partially purified peroxidasepreparation with molecular mass (43±0.5) kDa. By the native electrophoresis method it was determined, that 80.8 %of the total preparation protein possesses expressed peroxidase activity.
Из корней хрена способом осаждения белков сульфатами цинка и аммония, путем использования полимера и диализа выделен препарат пероксидазы (RZ 0,70) с выходом белка 1,7 %, удельной окислительновосстановительной активностью 7,6 Е д. С применением SDS‑ электрофореза показано получениечастично очищенного препарата пероксидазы с молекулярной массой основной фракции (43±0,5) кДа.Методом нативного электрофореза установлено, что 80,8 % общего белка препарата обладают выраженной пероксидазной активностью. З коренів хрону способом осадження білків сульфатами цинку й амонію, шляхом використання полімеру і діалізу виділено препарат пероксидази (RZ 0,70) з виходом білка 1,7 %, питомою окисно-відновною активністю 7,6 О д. Із застосуванням SDS -електрофорезу показано отримання частково очищеного препарату пероксидази з молекулярною масою основної фракції (43±0,5) кДа. Методом нативного електрофорезу встановлено, що 80,8 % загального білка препарату мають виражену пероксидазну активність. |
|
Publisher |
ДВНЗ "Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського"
|
|
Contributor |
—
— — |
|
Date |
2015-12-29
|
|
Type |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion — — — |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5729
10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4.5729 |
|
Source |
Medical and Clinical Chemistry; № 4 (2015)
Медицинская и клиническая химия; № 4 (2015) Медична та клінічна хімія; № 4 (2015) 2414-9934 2410-681X 10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4 |
|
Language |
eng
|
|
Relation |
http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5729/5251
|
|
Rights |
##submission.copyrightStatement##
|
|