Запис Детальніше

The investigation of the amino acids content and polysaccharides in the above and underground parts of Primula veris L.

Наукові журнали Тернопільського державного медичного університету імені І.Я.Горбачевського

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title The investigation of the amino acids content and polysaccharides in the above and underground parts of Primula veris L.
Исследование содержания аминокислот и полисахаридов в надземных и подземных органах первоцвета весеннего
Дослідження вмісту амінокислот і полісахаридів у надземних і підземних органах первоцвіту весняного
 
Creator Shostak, L. H.
Marchyshyn, S. M.
Lukanyuk, M. I.
Demydyak, O. L.
 
Description There were determined the amino acids contents and complex of polysaccharides of the above and underground parts of Primula veris L. In the plant materials it was established the general content of amino acids and the content of free amino acids by high performance liquid chromatography. Ther were identified from 21 to 23 amino acids and 7 were essential. It was determined their quantity content. The fractions of soluble polysaccharides and pectins were isolated from the studied materials and determined their contents. In the leaves, flowers and rhizomes withroots there were established the qualitative composition and quantitative content of the free saccharides by the gas chromatography.
Исследованы аминокислотный состав и полисахаридный комплекс надземной и подземной частей первоцвета весеннего. Методом высокоэффективной жидкостной хроматографии установлено общее содержание аминокислот в сырье и содержание свободных аминокислот. Выявлено от 21 до 23 аминокислот, 7 из которых являются незаменимыми. Определено их количественное содержание. С исследуемого сырья выделено фракции водорастворимых полисахаридов и пектиновых веществ, установлено их количественное содержание. Методом газовой хроматографии в листьях, цветках и корневищах с корнями первоцвета весеннего установлено качественный состав и количественное содержание сво-бодных сахаров.
Досліджено амінокислотний склад та полісахаридний комплекс надземної і підземної частин первоцвіту весняного. Методом високоефективної рідинної хроматографії встановлено загальний вміст амінокислот усировині та вміст вільних амінокислот. Виявлено від 21 до 23 амінокислот, 7 з яких є незамінними. Визначено їх кількісний вміст. З досліджуваної сировини виділено фракції водорозчинних полісахаридів та пектинових речовин, встановлено їх кількісний вміст. Методом газової хроматографії у листках, квітках і кореневищах з коренями первоцвіту весняного встановлено якісний склад та кількісний вміст вільних цукрів.
 
Publisher ДВНЗ "Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського"
 
Contributor


 
Date 2015-12-29
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



 
Format application/pdf
 
Identifier http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5684
10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4.5684
 
Source Medical and Clinical Chemistry; № 4 (2015)
Медицинская и клиническая химия; № 4 (2015)
Медична та клінічна хімія; № 4 (2015)
2414-9934
2410-681X
10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4
 
Language eng
 
Relation http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5684/5206
 
Rights ##submission.copyrightStatement##