Запис Детальніше

Особливості інтеграції підсистем забезпечення захищеності процесу дистанційної освіти

Журнал "Новітні комп'ютерні технології"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості інтеграції підсистем забезпечення захищеності процесу дистанційної освіти
Features of Integrating of Subsystems of Ensure the Integrity of Distance Education
Особенности интеграции подсистем обеспечения защищенности процесса дистанционного образования
 
Creator Гайша, Олександр Олександрович
 
Subject



 
Description У попередніх роботах була обґрунтована необхідність впровадження різних типів захисту у комплекс засобів дистанційної освіти (ДО). Повний аналіз загроз процесу ДО виконано в [1]. В інших роботах було розроблено відповідні засоби для нейтралізації суттєвих загроз: в [2] – спосіб перешкоджання несанкціонованому використанню програмного забезпечення ДО, в [3] – засоби для унеможливлення підробки звітності про виконання учбових робіт, в [4] – система, що контролює особу студента і перешкоджає виконанню робіт іншою компетентною людиною. На даний момент згадані розробки являють собою незалежні програмні продукти, які використовуються у різних галузях сфери ІТ. Однак, при їх цільовому використанні саме у галузі ДО, необхідно інтегрувати ці рішення, вносячи при цьому якомога менші зміни у їх наявну структуру. Розроблені системи можуть бути підпорядковані одній головній програмі (системі-оболонці), яка буде послідовно забезпечувати їх роботу і належне виконання операцій з кожного виду захисту. Для унеможливлення простого відключення кожної компоненти у них слід вносити певну критичну до виконання всього комплексу ДО інформацію (згідно [2]). Оптимальним здається включення функцій звернення до усіх підсистем захисту у головну оболонку, з якою працює студент в процесі навчання. В цілому, інтеграція існуючих надійних систем захисту не повинна зменшити загальний рівень стійкості захисту, приводячи систему до багатоконтурного, а не багатоланкового вигляду.
The necessity of implementing different types of protection in the complex of Distance Education (DE) was substantiated in previous papers. The intended use of the previously mentioned developments in the DE field needs to integrate these solutions, bringing the least change in their existing structure. It looks like the optimal structure is that in which the developed system will be subordinated to a main program (System-shell).
В предыдущих работах была обоснована необходимость внедрения различных типов защиты в комплекс средств дистанционного образования (ДО). При целевом использовании упомянутых ранее разработок в области ДО, необходимо интегрировать эти решения, внося при этом как можно меньшие изменения в их существующую структуру. Оптимальным кажется структура, при которой разработанные системы будут подчинены одной основной программе (системе-оболочке)
 
Publisher State institution of higher education «Kryvyi Rih National University»
 
Contributor


 
Date 2013-11-02
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



 
Format application/pdf
 
Identifier http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/57
 
Source New computer technology; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 19
Новые компьютерные технологии; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 19
Новітні комп'ютерні технології; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 19
2309-1460
 
Language ukr
 
Relation http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/57/50
 
Rights Copyright (c) 2014 New computer technology