Запис Детальніше

Засоби контролю в системі комп’ютеризованого навчання

Журнал "Новітні комп'ютерні технології"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Засоби контролю в системі комп’ютеризованого навчання
Средства контроля в системе компьютеризированного обучения
Means of Control in the System of Computer Learning
 
Creator Кислова, Марія Алімівна
 
Description Вплив комп’ютера на підвищення продуктивності праці в навчанні досить вагомий. Він виражається, насамперед, у звільненні викладача від такого нетворчого та громіздкого процесу, яким є контроль, та в економії навчального часу.Основними видами контролю є: опитування на лекціях, опитування на практичних або семінарських заняттях , контрольна робота, колоквіум, залік або екзамен.Контроль на практичних заняттях та на семінарах зазвичай охоплює до половини студентів певної групи. Застосування комп’ютерів для контролю забезпечує повний та багаторазовий контроль всіх студентів під час заняття. Це стимулює підготовку студентів до кожного практичного заняття та дає можливість розглянути більше питань або завдань, ніж звичайно.Якщо залучити комп’ютерні засоби перевірки контрольних робіт, оцінювання суттєво прискорюється. Така система дуже зручна при проведенні контрольних робіт з фізики, хімії, математики та інших технічних дисциплін. На практиці для такого контролю знань на певну групу потрібно всього декілька комп’ютерів: кожен студент розв’язує контрольні завдання звичайним способом – в зошитах або на окремих листках, а потім користується комп’ютером для вводу відповідей.При проведенні колоквіумів виграш часу одержується значним і для студента, і для викладача. Відомо, що звичайний контроль знань студентів на колоквіумі відбувається шляхом послідовного їх опитування, тому ті, хто відповіли першими, практично не втрачають часу, інші ж повинні чекати своєї черги і тому їх робота в цей час малоефективна. При використанні комп’ютера цей час може бути значно зменшений. Найкращим в цьому випадку буде паралельний метод контролю, коли на робочому місці кожного студента буде окремий комп’ютер. В цьому випадку всі студенти опитуються одночасно, що зводить час очікування до нуля.Необхідно зазначити, що критерії оцінювання самого методу навчання та комп’ютерів для навчання в великій мірі залежать від методики та організації проведення занять та від методики використання комп’ютерів для навчання. Особливо важлива в цьому питанні методика використання комп’ютерів, тому що при невірному підході така система може стати великою проблемою для викладача.
Критерии оценки самого метода обучения и компьютеров для обучения в большой степени зависят от методики и организации проведения занятий и от методики использования компьютеров для обучения. Особенно важна в этом вопросе методика использования компьютеров, так как при неверном подходе такая система может стать большой проблемой для преподавателя.
Criteria of evaluation of the learning method and computers for learning depend a large extent on the method and organization of classes and methods of using computers for learning. Particularly important in this respect methods using computers, since the wrong approach, this system could become a big problem for the teacher.
 
Publisher State institution of higher education «Kryvyi Rih National University»
 
Contributor


 
Date 2013-10-31
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



 
Format application/pdf
 
Identifier http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/15
 
Source New computer technology; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 31
Новые компьютерные технологии; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 31
Новітні комп'ютерні технології; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 31
2309-1460
 
Language rus
 
Relation http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/15/8
 
Rights Copyright (c) 2014 New computer technology