Запис Детальніше

Особливості методики викладання мови програмування Сі для студентів технічних спеціальностей

Журнал "Новітні комп'ютерні технології"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості методики викладання мови програмування Сі для студентів технічних спеціальностей
Особенности методики преподавания языка программирования Си для студентов технических специальностей
Features of teaching C programming language for students of technical specialties
 
Creator Петрович, Роман Йосипович
Тумашова, Ольга Володимирівна
Костенко, Ірина Сергіївна
 
Subject



 
Description Широке застосування обчислювальної техніки вимагає від спеціалістів різних спеціальностей знайомства хоча б з основами програмування. Щоб ефективно працювати у своїй галузі, сучасний спеціаліст повинен вміти не тільки користуватись наявним програмним забезпеченням, а й розробляти своє програмне забезпечення для розв’язування нескладних поточних задач. Для цього можуть знадобитися прості в користуванні засоби розробки програмного забезпечення, як, наприклад, мова програмування Сі – одна з найпопулярніших мов структурного програмування, що використовується як для розробки сучасних системних програмних засобів, так і прикладних програмних продуктів. Мова програмування Сі і сьогодні є засобом розробки прикладних програм. Для мови Сі існують інструментальні середовища розробки, зокрема для операційної системи Linux, які можна використовувати безоплатно.Вивчення мови Сі може слугувати гарним стартом для вивчення основ програмування: вироблення алгоритмічного мислення та набування навичок створення простих програм. Ґрунтовне засвоєння мови Сі може стати першим кроком до програмування мовами C++, С# та Java.У міру розповсюдження комп’ютерної техніки вся сукупність людей, що взаємодіє з нею все більш чітко поділяється на дві великі групи:1) системні і прикладні програмісти, що розробляють системне програмне забезпечення і пакети прикладних програм для розв’язування великих класів завдань із різних галузей; 2) широке коло користувачів.Відповідно і методика викладання мови програмування Сі для студентів має свої особливості. Тому необхідно розвинути у студентів навичок формування послідовності дій, необхідних для досягнення потрібного результату за допомогою фіксованого набору засобів, які пропонує мова програмування Сі і навчити їх створювати програми для розв’язування інженерно-технічних задач, що і намагалися автори висвітити в посібнику [1], який уявляє собою конспект лекцій з курсу “Мови програмування” (зокрема, програмування мовою Сі) для студентів технічних спеціальностей.
Необходимо развить у студентов навыки формирования последовательности действий, необходимые для достижения нужного результата с помощью фиксированного набора средств, которые предлагает язык Си и научить их создавать программы для решения инженерно-технических задач, что и пытались осветить авторы в пособии [1].
It is necessary to develop students' skills in forming a sequence actions needed to achieve the desired result by using a fixed set of tools that offer the C programming language and to teach them to create programs for solving engineering problems, which the authors tried to highlight in the manual [1].
 
Publisher State institution of higher education «Kryvyi Rih National University»
 
Contributor


 
Date 2013-11-10
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



 
Format application/pdf
 
Identifier http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/97
 
Source New computer technology; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 87
Новые компьютерные технологии; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 87
Новітні комп'ютерні технології; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 87
2309-1460
 
Language ukr
 
Relation http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/97/90
 
Rights Copyright (c) 2014 New computer technology