Запис Детальніше

Дистанційний курс «технічне креслення» для слухачів навчально-підготовчого відділення

Журнал "Новітні комп'ютерні технології"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дистанційний курс «технічне креслення» для слухачів навчально-підготовчого відділення
Дистанционный курс «техническое черчение» для слушателей учебно-подготовительного отделения
Distance Course "Technical Drawings" for Educational Preparatory Department Students
 
Creator Кудін, Анатолій Петрович
Насупа, Анатолій Миколайович
Свистун, Юрій Анатолійович
 
Description Технічне креслення відноситься до числа тих загально-технічних предметів, які закладають фундамент професійної підготовки учнів. Для переважної більшості будівельних професій, що готують у вищих технічних навчальних закладах, необхідно вміти робити ескізи, креслення, а також читати креслення, схеми за своєю професією. Тому при вступі на такі спеціальності навчальні заклади вводять – фахове вступне випробування, до складу якого входить технічне креслення.В силу деяких специфічних особливостей “Технічне креслення” завдає учням певні труднощі у сприйманні. Це, в першу чергу, складність процесу формування просторового мислення, необхідного для того, щоб у плоскому зображенні креслення уявити об’ємну форму зображеного предмета. Для успішного засвоєння навчального матеріалу з цього предмета необхідно, поряд з вивченням багатьох понять, що охоплюють проекційну сутність креслення, умовностей та спрощень, правил, викладених в єдиній системі конструкторської документації, сформувати просторове уявлення і оволодіти технікою графічної роботи [1].Розроблений дистанційний курс на основі навчальної програми «Технічне креслення та читання креслень» [2] призначений для підготовки абітурієнтів до вступу на спеціальності, що пов’язані з обробкою металів, виготовленням, обслуговуванням та ремонтом машин і механізмів, професій будівельно-монтажного, ремонтно-будівельного, енергетичного, електро-технічного виробництва, радіоелектроніки та професій зв’язку.Відповідно до навчального плану на вивчення дисципліни відводиться 12 годин для аудиторних занять. З них – 4 лекційних, 8 – практичних.Згідно графіка навчального процесу вивчення теоретичного матеріалу здійснюється з допомогою блоку аудіолекцій-презентацій на CD. Контроль знань проводиться в on-line режимі шляхом комп’ютерного тестування на сервері Інституту дистанційного навчання НПУ імені М.П. Драгоманова [2]. Слухач складає два модульних тестування. Кожен модуль має декілька варіантів, та містить певну кількість графічних та практичних завдань, де слухач вибирає запропоновані йому варіанти відповідей. Максимальна сума балів кожного тесту складає 25. На кожен модуль слухачу відводиться 20 хвилин на виконання завдань у тестовій системі “Венера”, яка розроблена програмістами Інституту дистанційного навчання НПУ імені М.П.Драгоманова [3].
Разработан дистанционный курс на основе учебной программы «Техническое черчение и чтение чертежей» [2], предназначенный для подготовки абитуриентов к поступлению на специальности, связанные с обработкой металлов, изготовлением, обслуживанием и ремонтом машин и механизмов, профессий строительно-монтажного, ремонтно-строительного, энергетического, электро-технического производства, радиоэлектроники и профессий связи.
It was designed distance course based on the curriculum "Technical drawings and reading blueprints" [2]. It is intended to prepare students for entry into the specialties associated with the processing of metals, manufacture, maintenance and repair of machinery, professional construction and installation, repair and construction, energy, electro-technical production, electronics and communications professions.
 
Publisher State institution of higher education «Kryvyi Rih National University»
 
Contributor


 
Date 2013-10-31
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion



 
Format application/pdf
 
Identifier http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/20
 
Source New computer technology; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 39-40
Новые компьютерные технологии; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 39-40
Новітні комп'ютерні технології; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 39-40
2309-1460
 
Language rus
 
Relation http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/20/13
 
Rights Copyright (c) 2014 New computer technology