Запис Детальніше

Використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентноспроможності харчової сировини

Репозиторій ВНАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентноспроможності харчової сировини
 
Creator С. О. Костенко
 
Subject Статті
2010. Випуск 4 (44)/ Серія: Сільськогосподарські науки / Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
 
Description Узагальнено основні підходи до використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентоспроможності харчової сировини. З метою підвищення ефективності тваринництва доцільно використовувати маркерну селекцію, засновану на визначенні генотипів плідників за генами господарсько-корисних ознак, пов’язаних із здоров‘ям тварин (гени стійкості до інфекційних захворювань, гени спадкових захворювань), плідністю (гени рецепторів естрогену та пролактину, гени багатоплідності), гени якості сировини (гени сиропридатності молока, біохімічного складу м’яса). Результати цитогенетичного аналізу дозволяють прогнозувати плідність тварин та дають можливість визначити наявність генотоксичного впливу.
 
Date 2011-05-10
2011-05-10
2011
 
Type
 
Identifier http://repository.vsau.org/getfile/3199
 
Language uk_UA
 
Relation http://repository.vsau.org/card.php?id=3199