Запис Детальніше

Використання кабачків для виробництва овочево-фруктових соків

Репозиторій ВНАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання кабачків для виробництва овочево-фруктових соків
 
Creator Л. Ю. Матенчук
А. Ю. Токар
 
Subject Статті
2013. Випуск 3(73)/ Серія: Сільськогосподарські науки / Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
 
Description Вивчено придатність овочів та плодів для виробництва купажованих овочево-фруктових соків, ароматизованих екстрактом з пряно-ароматичних рослин.
Встановлено, що використання натуральної сировини: кабачків, абрикосів, агрусу, пряно-ароматичних рослин зумовлює отримання мікробіологічно безпечних соків підвищеної біологічної цінності, що підтверджується компонентами хімічного складу соків, зокрема вмістом аскорбінової кислоти, активною кислотністю (рН = 3,8 – 3,9), а також вмістом летких ароматичних сполук. Внесення до рецептури соків екстракту з пряно-ароматичних рослин непети та меліси значно збільшує вміст терпенів та їх похідних, які є визначальними в букеті ароматизованих овочево-фруктових соків.
Розрахунки економічної ефективності виробництва розроблених соків підтверджують доцільність впровадження у виробництво нових видів овочево-фруктових соків та їх конкурентоспроможність.
 
Date 2013-10-17
2013-10-17
2013
 
Type
 
Identifier http://repository.vsau.org/getfile/6873
 
Language uk_UA
 
Relation http://repository.vsau.org/card.php?id=6873