Використання кабачків для виробництва овочево-фруктових соків
Репозиторій ВНАУ
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Використання кабачків для виробництва овочево-фруктових соків
|
|
Creator |
Л. Ю. Матенчук
А. Ю. Токар |
|
Subject |
Статті
2013. Випуск 3(73)/ Серія: Сільськогосподарські науки / Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/ |
|
Description |
Вивчено придатність овочів та плодів для виробництва купажованих овочево-фруктових соків, ароматизованих екстрактом з пряно-ароматичних рослин. Встановлено, що використання натуральної сировини: кабачків, абрикосів, агрусу, пряно-ароматичних рослин зумовлює отримання мікробіологічно безпечних соків підвищеної біологічної цінності, що підтверджується компонентами хімічного складу соків, зокрема вмістом аскорбінової кислоти, активною кислотністю (рН = 3,8 – 3,9), а також вмістом летких ароматичних сполук. Внесення до рецептури соків екстракту з пряно-ароматичних рослин непети та меліси значно збільшує вміст терпенів та їх похідних, які є визначальними в букеті ароматизованих овочево-фруктових соків. Розрахунки економічної ефективності виробництва розроблених соків підтверджують доцільність впровадження у виробництво нових видів овочево-фруктових соків та їх конкурентоспроможність. |
|
Date |
2013-10-17
2013-10-17 2013 |
|
Type |
—
|
|
Identifier |
http://repository.vsau.org/getfile/6873
|
|
Language |
uk_UA
|
|
Relation |
http://repository.vsau.org/card.php?id=6873
|
|