Показники безпеки кисломолочних напоїв
Репозиторій ВНАУ
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Показники безпеки кисломолочних напоїв
|
|
Creator |
Т. М. Приліпко
В. О. Кадиш О. М. Булатович В. Б. Косташ |
|
Subject |
Статті
2013. Випуск 3(73)/ Серія: Сільськогосподарські науки / Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/ |
|
Description |
Проведені дослідження якості кисломолочного напоїв для лікувального та профілактичного харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти – бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров’я людини харчових Е-добавок, які в світі нині заборонено використовувати. При цьому 90% зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот та барвника тартразину перевищував встановлену норму її вмісту у 2-10 разів.
|
|
Date |
2013-10-17
2013-10-17 2013 |
|
Type |
—
|
|
Identifier |
http://repository.vsau.org/getfile/6878
|
|
Language |
uk_UA
|
|
Relation |
http://repository.vsau.org/card.php?id=6878
|
|