Запис Детальніше

Лісова таксація. Програма навчальної дисципліни для бакалаврів напряму підготовки 6.090103 «Лісове і садово-паркове господарство»

Репозиторій ВНАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Лісова таксація. Програма навчальної дисципліни для бакалаврів напряму підготовки 6.090103 «Лісове і садово-паркове господарство»
 
Creator Нейко І.С.
Матусяк М.В.
 
Subject Навчальні програми
Навчальні програми/ Вінницький національний аграрний університет/
 
Description Слово "таксація" латинського походження, що в перекладі означає „оцінювати" або „виявляти", звідси і походить термін "таксувати ліс", тобто його оцінювати. Однак таке поняття не повністю відповідає змісту лісової таксації. Тепер лісова таксація не є вченням грошової оцінки лісу або деревини, як це було у минулому. Таксація за своєю суттю є вченням про матеріальнуоцінку та облік лісу, яке зводиться до визначення об`ємів ростучих та зрубаних дерев, а також їх частин, об`ємів заготованої лісової продукції на складах, сумарного об`єму великої кількості дерев, які ростуть разом і впливають одне на одне, або запасу насаджень (тобто кількості деревини у них, віку, приросту окремих дерев і цілих насаджень), запасів і приростів на великих лісових територіях, які називають лісовими масивами.
 
Date 2014-01-29
2014-01-29
2014
 
Type
 
Identifier http://repository.vsau.org/getfile/7456
 
Language uk_UA
 
Relation http://repository.vsau.org/card.php?id=7456