Запис Детальніше

Аналіз законодавчої бази щодо державного регулювання аграрного ринку

Репозиторій ВНАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз законодавчої бази щодо державного регулювання аграрного ринку
 
Creator Яхно Катерина Георгіївна
 
Subject Статті
2015 р./ Публікації співробітників у виданнях інших установ/
 
Description Анотація:
Мета дослідження: проаналізувати стан державного регулювання в аграрному секторі. Визначити роль і місце держави у функціонуванні ринків аграрної продукції.
Як відомо Україна – це аграрна держава. За 1990 – 2014рр. вона намагалась дотримуватись виконання і забезпечення основних економічних функцій: правової бази; створення умов для конкуренції; перерозподіл ВВП і національного багатства; коригування розподілу ресурсів; контроль за фінансовою і кредитно-грошовою діяльністю.
Слід зазначити, що держава з перших днів незалежності дбала про організацію збуту аграрної продукції. Проте ще і сьогодні біржі, агроторгові дома, не змогли зайняти більш-менш помітне місце на конкурентному ринку. Їх місце займають переважно або посередники, або регіональні представництва експортних компаній. Біржі або система аграрних товарних бірж займаються в основному посередницькою діяльністю, реєструючи зовнішньоторговельні угоди .
Щодо світових тенденцій то у більшості розвинених країн товарних бірж як таких уже давно не існує, на зміну їм прийшла ф’ючерсна торгівля.
Важливим напрямом удосконалення роботи щодо поліпшення розбудови аграрного сектора економіки і поліпшення сільськогосподарського виробництва є розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (надалі СОК), які працюють у багатьох країнах Європи.
 
Date 2015-12-23
2015-12-23
2015
 
Type
 
Identifier http://repository.vsau.org/getfile/9918
 
Language uk_UA
 
Relation http://repository.vsau.org/card.php?id=9918