Запис Детальніше

Квантово-хімічне моделювання адсорбції молекулярного кисню та його сполук на поверхні кристалічному оксиду кобальта

Електронний архів КНУТД

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Квантово-хімічне моделювання адсорбції молекулярного кисню та його сполук на поверхні кристалічному оксиду кобальта
 
Creator Каташинський, А. С.
Лихницький, К. В.
Хоменко, В. Г.
Барсуков, В. З.
 
Subject молекулярний кластер
адсорбційний комплекс
електронна кореляція
поляризаційні d - функції
теорія збурень
молекулярный кластер
адсорбционный комплекс
электронная корреляция
поляризационные d - функции
теория возбуждений
 
Description Виявлення електронних чинників, що впливають на активність досліджуваного каталізатора. Виконані ab іnіtіo квантово-хімічні розрахунки електронної структури молекулярного кластера Со2O9 і адсорбційних комплексів з використанням формалізму самоузгодженого поля МО ЛКАО Хартрі-Фока-Рутана в базисі STO-3G функцій Гауса. Енергія електронної кореляції в досліджуваних структурах обчислювалась з використанням теорії збурень другого порядку Моллера-Плесета. Показано, що обчислені значення енергії адсорбції співмірні з їх експериметальними значеннями, що свідчить про адекватний вибір методу розрахунків. Запропоновано пояснення протікання каталітичної реакції відновлення кисню в середньому за 3-х електронному механізму, що підтверджується результатами експериментів на оксидкобальтових каталізаторах.
 
Date 2016-02-11T10:51:48Z
2016-02-11T10:51:48Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Каташинський А. С. Квантово-хімічне моделювання адсорбції молекулярного кисню та його сполук на поверхні кристалічному оксиду кобальта [Текст] / А. С. Каташинський, К. В. Лихницький, В. Г. Хоменко, В. З. Барсуков // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 3 (77). - C. 125-135.
http://er.knutd.com.ua/handle/123456789/690
 
Language uk