Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів
Електронний архів КНУТД
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів
|
|
Creator |
Чорей, О. М.
Іщенко, О. В. |
|
Subject |
полісахариди
целюлоза крохмаль полівініловий спирт біодеградабельна плівка полисахариды целлюлоза крахмал поливиниловый спирт биоразлагаемая пленка polysaccharides cellulose starch polyvinyl alcohol biodegradable film |
|
Description |
Використано метод фізико-механічних випробувань, мікроскопічний аналіз та досліджено процес біодеструкції. В процесі досліджень встановлено, що в зразках з додаванням Na-КМК, міцнісні характеристики погіршуються. Для поліпшення міцності, але зменшення еластичності у композицію вводили Na-КМЦ. Плівку отримано з застосуванням сучасного полімерного обладнання. Додавання полісахаридів збільшує розривну міцність, зменшує подовження при розриві, знижує проникність плівок до парів води. Розширено спектри використання плівки у пакуванні та сільськогосподарській сфері, та подовжено термін деструкції порівнюючи з плівками на основі крохмалю.
|
|
Date |
2016-02-11T11:10:15Z
2016-02-11T11:10:15Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Чорей О. М. Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів [Текст] / О. М. Чорей, О. В. Іщенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 50-57.
http://er.knutd.com.ua/handle/123456789/738 |
|
Language |
uk
|
|