Запис Детальніше

Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів

Електронний архів КНУТД

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів
 
Creator Чорей, О. М.
Іщенко, О. В.
 
Subject полісахариди
целюлоза
крохмаль
полівініловий спирт
біодеградабельна плівка
полисахариды
целлюлоза
крахмал
поливиниловый спирт
биоразлагаемая пленка
polysaccharides
cellulose
starch
polyvinyl alcohol
biodegradable film
 
Description Використано метод фізико-механічних випробувань, мікроскопічний аналіз та досліджено процес біодеструкції. В процесі досліджень встановлено, що в зразках з додаванням Na-КМК, міцнісні характеристики погіршуються. Для поліпшення міцності, але зменшення еластичності у композицію вводили Na-КМЦ. Плівку отримано з застосуванням сучасного полімерного обладнання. Додавання полісахаридів збільшує розривну міцність, зменшує подовження при розриві, знижує проникність плівок до парів води. Розширено спектри використання плівки у пакуванні та сільськогосподарській сфері, та подовжено термін деструкції порівнюючи з плівками на основі крохмалю.
 
Date 2016-02-11T11:10:15Z
2016-02-11T11:10:15Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Чорей О. М. Дослідження властивостей плівок з термопластичного крохмалю з додаванням модифікованих полісахаридів [Текст] / О. М. Чорей, О. В. Іщенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 6 (80) : Серія "Технології та дизайн". - C. 50-57.
http://er.knutd.com.ua/handle/123456789/738
 
Language uk