Запис Детальніше

Розробка технології виготовлення функціональних трикотажних полотен з використанням конопляної пряжі

Електронний архів КНУТД

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технології виготовлення функціональних трикотажних полотен з використанням конопляної пряжі
Разработка технологии изготовления функциональных трикотажных полотен с использованием конопляной пряжи
 
Creator Галавська, Людмила Євгеніївна
 
Subject функціональні трикотажні полотна
двошаровий трикотаж
трикотаж з конопляної пряжі
технологія виготовлення функціонального трикотажу
функциональные трикотажные полотна
двухслойный трикотаж
трикотаж из конопляной пряжи
технология изготовления функционального трикотажа
 
Description Передумовою для зростання обсягів виробництва, оптимізації структури видового та внутрішньовидового асортименту трикотажної продукції та докорінного поліпшення її споживних властивостей є широке застосування у трикотажному виробництві нових видів сировини та переплетень, що в результаті надають виробам нових властивостей. Так, завдяки використанню у в'язальному виробництві натуральної конопляної пряжі у поєднанні з поліефірними нитками можливе створення поліфункціонального трикотажу, що дозволить не лише суттєво оновити асортимент трикотажної продукції та значно підвищити її якість, а й отримати бікомпонентний трикотаж білизняного призначення з лікувально-профілактичним ефектом. Зокрема такий трикотаж може бути рекомендований для виготовлення натільної білизни для поранених у зоні АТО військовослужбовців завдяки тому, що конопляне волокно зберігає у своєму складі до 20% олії, яка є ефективним ранозагоювальним засобом.
Предпосылкой для роста объемов производства, оптимизации структуры видового и внутренне видового ассортимента трикотажной продукции и коренного улучшения ее потребительских свойств является широкое применение в трикотажном производстве новых видов сырья и переплетений, что в результате обеспечивает создание изделий с новыми свойствами. Так, благодаря использованию в вязальном производстве натуральной конопляной пряжи в сочетании с полиэфирными нитями возможно создание полифункционального трикотажа, позволит не только существенно обновить ассортимент трикотажной продукции и значительно повысить ее качество, но и получить бикомпонентный трикотаж бельевого назначения с лечебно-профилактическим эффектом. В частности такой трикотаж может быть рекомендован для изготовления нательного белья для раненых в зоне АТО военнослужащих благодаря тому, что конопляное волокно сохраняет в своем составе до 20% масла, которое является эффективным ранозаживляющим средством.
 
Date 2016-02-15T09:19:49Z
2016-02-15T09:19:49Z
2015-10-28
 
Type Article
 
Identifier Галавська Л. Є. Розробка технології виготовлення функціональних трикотажних полотен з використанням конопляної пряжі / Л. Є. Галавська // Тези доповідей Міжнар. наук.-практ. конф «Сучасний стан легкої і текстильної промисловості: інновації, ефективність, екологічність», ( Херсон, 28-30 жовтня 2015 р.). – Херсон: Видавництво ХНТУ. – 2015. – 106 с. - С. 21-23.
http://er.knutd.com.ua/handle/123456789/847
 
Language uk_UA
 
Publisher ХНТУ