Запис Детальніше

Зношування і стійкість різальних лезових інструментів

Electronic Archive of Sumy State University

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Зношування і стійкість різальних лезових інструментів
 
Creator Внуков, Юрій Миколайович
Внуков, Юрий Николаевич
Vnykov, Yurii Mykolaiovych
Залога, Вільям Олександрович
Залога, Вильям Александрович
Zaloha, Viliam Oleksandrovych
 
Subject зношування лезових інструментів
износ лезвенных инструментов
стійкість лезових інструментів
устойчивость лезвенных инструментов
 
Description Наведена інформація про контактні процеси на робочих поверхнях лез інструментів, умови руйнування, механізми, види та критерії зношування різальних лезових інструментів; розглянуті особливості зношування різних різальних лезових інструментів – різців, осьових (свердел, зенкерів, розгорток), фрез, різенарізних, протяжок; залежність «v-T»; вплив умов різання на величини параметрів зношування, стійкість інструменту, допустиму швидкість різання. У посібнику наведені рекомендації щодо вибору шляхів усунення причин передчасного зношування інструментів; вибору періоду стійкості залежно від виду інструменту та інша довідкова інформація; питання для самоперевірки (у кожному розділі) і типові тести для самоперевірки та модульного контролю знань.
Навчальний посібник може бути використаний при вивченні теми «Зношування і стійкість різальних інструментів» з курсу «Теорія різання» студентами всіх спеціальностей, що навчаються за напрямами «Машинобудування» та «Інженерна механіка», і може бути корисний студентам машинобудівних спеціальностей старших курсів під час курсового та дипломного проектування, а також магістрам та аспірантам при виконанні магістерських та кандидатських робіт. Методичною і довідковою інформацією, наведеною у посібнику, можуть користуватися і інженерно-технічні працівники в процесі вирішення конкретних виробничих завдань.
 
Publisher Вид-во СумДУ
 
Date 2011-11-21T12:26:01Z
2011-11-21T12:26:01Z
2010
 
Type Schoolbook
 
Identifier Внуков, Ю.М. Зношування і стійкість різальних лезових інструментів [Текст]: навч. посіб. / Ю.М. Внуков, В.О. Залога. - Суми: СумДУ, 2010. - 243 с. + Гриф МОН
978-966-657-342-4
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/20708
 
Language uk