Запис Детальніше

Oxo-biodegradability of polyethylene blends with starch, cellulose and synthetic additives

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Oxo-biodegradability of polyethylene blends with starch, cellulose and synthetic additives
Окси-біорозклад поліетиленових сумішей з крохмалем, целюлозою та синтетичними додатками
 
Creator Koroleva, Anna
Huebner, Maria
Lukanina, Yulia
Khvatov, Anatoliy
Popov, Anatoliy
Monakhova, Tatiana
 
Subject Oxo-biodegradability
biodegradation
polyethylene blends
synthetic additives
starch
cellulose
окси-біорозклад
біодеградація
поліетиленові суміші
синтетичні додатки
крохмаль
целюлоза
 
Description Polyethylene (PE) is a pollutant packaging and mulch material. Therefore, it is necessary to raise its oxobiodegradability
by additives. Oxo-biodegradation is the
degradation of PE in two steps: oxidation followed by microorganisms biodegradation. In this study, starch and cellulose are compared with synthetic additives. The
results reveal that starch and cellulose cannot increase oxygen absorption and oxygenation as good as synthetic additives. However, they increase water absorption and make the surface of the bulk polymer more porous. Hence, the blends with starch and cellulose can be attacked more easily by microorganisms. Показана можливість збільшення окси-біорозкладу поліетилену (ПЕ), який слугує матеріалом для пакування та забруднює довкілля після його використання, за допомогою введення в полімер різних додатків. Окси-біодеградація ПЕ здійснюється в 2 етапи: окиснення з наступною біодеградацією мікроорганізмами. Порівняно крохмаль і целюлозу (природні наповнювачі) та синтетичні додатки. Встановлено, що крохмаль і целюлоза не сприяють збільшенню поглинання кисню у порівнянні з синтетичними додатками, але підвищують поглинання води і приводять до утворення більш поруватої поверхні полімеру. Введення в ПЕ крохмалю або целюлози покращує здатність до проникнення мікроорганізмів в об‘єм матеріалу та прискорення його розкладу.
 
Date 2012-12-27T08:12:03Z
2012-12-27T08:12:03Z
2012
 
Type Article
 
Identifier Oxo-biodegradability of polyethylene blends with starch, cellulose and synthetic additives / Anna Koroleva, Maria Huebner, Yulia Lukanina, Anatoliy Khvatov, Anatoliy Popov, Tatiana Monakhova // Chemistry & Сhemical Тechnology. – 2012. – Volume 6, number 4. – Р. 405–413. – Bibliography: 12 titles.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/16157
 
Language en
 
Publisher Publishing House of Lviv Polytechnic National University