Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем
Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем
|
|
Creator |
Парняков, Олексій
Грабовська, Олена |
|
Subject |
кріотекстурат крохмалю
мікрокапсули флавоноїди сорбція |
|
Description |
На сьогодні актуальним є пошук природних сорбентів, які, не змінюючи смак та будучи нейтральними щодо фізіологічного впливу на організм, були б здатні утримувати низькомолекулярні біологічно активні спо- луки та виявляти щодо них захисну дію. У якості таких сорбентів використовують високополімери, що відіграють роль мікрокапсул з високорозвиненою поверхнею, зокрема крохмаль, пектин. Для дослідження у якості інкапсулюючого агенту було використано кріотекстурат кукурудзяного крохмалю крохмалю, отриманий шляхом глибокого заморожування крохмального клейстеру. Дослідили механізм сорбції кверцетину пористим крохмалем і встановили, що даний вітамін утримується крохмалем через утворення хімічних зв’язків за типом хемосорбції. Проведені дослідження довели можливість утворення розчинних вітамінних комплексів на основі кріотекстуратів крохмалю. |
|
Date |
2013-06-10T10:16:09Z
2013-06-10T10:16:09Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Парняков О. Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем / Олексій Парняков, Олена Грабовська // Хімія та хімічні технології : матеріали ІI Міжнародної конференції молодих вчених CCT-2011, 24–26 листопада 2011 року, Україна, Львів / Національний університет "Львівська політехніка". – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2011. – С. 60–61. – (3-й Міжнародний молодіжний фестиваль науки "Litteris et Artibus"). – Бібліографія: 4 назви.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/19481 |
|
Language |
ua
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Видавництво Львівської політехніки
|
|