Запис Детальніше

Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем
 
Creator Парняков, Олексій
Грабовська, Олена
 
Subject кріотекстурат крохмалю
мікрокапсули
флавоноїди
сорбція
 
Description На сьогодні актуальним є пошук природних сорбентів, які, не змінюючи смак та будучи нейтральними щодо фізіологічного впливу на організм, були б здатні утримувати низькомолекулярні біологічно активні спо-
луки та виявляти щодо них захисну дію. У якості таких сорбентів використовують високополімери, що відіграють роль мікрокапсул з високорозвиненою поверхнею,
зокрема крохмаль, пектин. Для дослідження у якості інкапсулюючого агенту було використано кріотекстурат кукурудзяного крохмалю крохмалю, отриманий шляхом глибокого заморожування крохмального клейстеру. Дослідили механізм сорбції кверцетину пористим крохмалем і встановили, що даний вітамін утримується крохмалем через утворення хімічних зв’язків за типом хемосорбції. Проведені дослідження довели можливість утворення розчинних вітамінних комплексів на основі кріотекстуратів крохмалю.
 
Date 2013-06-10T10:16:09Z
2013-06-10T10:16:09Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Парняков О. Дослідження механізму сорбції кверцетину пористим крохмалем / Олексій Парняков, Олена Грабовська // Хімія та хімічні технології : матеріали ІI Міжнародної конференції молодих вчених CCT-2011, 24–26 листопада 2011 року, Україна, Львів / Національний університет "Львівська політехніка". – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2011. – С. 60–61. – (3-й Міжнародний молодіжний фестиваль науки "Litteris et Artibus"). – Бібліографія: 4 назви.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/19481
 
Language ua
 
Format application/pdf
 
Publisher Видавництво Львівської політехніки