Запис Детальніше

Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment
Дезінфекція сироватки та зміна її властивостей під дією ультразвукового випромінення
 
Creator Kondratovych, Orest
Koval, Iryna
Kyslenkо, Volodymyr
Shevchuk, Liliya
Predzumirska, Lesia
Maksymiv, Natalia
 
Subject lactowhey
ultrasound
protein
decontamination
b-lactoglobulin
pH
молочна сироватка
ультразвук
білок
знезараження
ß-лактоглобулін
рН
 
Description The effect of ultrasonic cavitation on the vital activity of microorganisms in lactowhey has been investigated. The influence of different gases on the process proceeding and oxygen role in the oxidation of whey organic components under the influence of ultrasound has been determined. The destruction of protein macromolecules takes place in whey chemical structure after ultrasonic treatment. The destruction has been investigated and branched amino and carboxyl groups in whey peptides have been observed. Досліджено вплив ультразвукової кавітації на життєдіяльність мікроорганізмів, що містяться в молочній сироватці. Визначено вплив різних газів на проходження процесу дезінфекції та окиснення органічних
речовин, що містяться у молочній сироватці. Показано, що в хімічній структурі сироватки після ультразвукової обробки відбувається деструкція білків. Досліджено деструкцію макромолекул білка і виявлено розгалужені аміно- і карбоксильні групи в пептидах сироватки.
 
Date 2013-09-19T14:48:12Z
2013-09-19T14:48:12Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Whey disinfection and its properties changed under ultrasonic treatment / Orest Kondratovych, Iryna Koval, Volodymyr Kyslenko, Liliya Shevchuk, Lesia Predzumirska, Natalia Maksymiv // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 2. – P. 185–190. – Bibliography: 14 titles.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/20861
 
Language en
 
Format application/pdf
 
Publisher Publishing House of Lviv Polytechnic National University