Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root
Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root
Кількісне визначення гідроксикоричних кислот у коренях цикорію |
|
Creator |
Yezerska, Oksana
Kalynyuk, Tymofiy Vronska, Lyudmula |
|
Subject |
chicory roots
quantitative assay hydroxycinnamic acids spectrophotometry корені цикорію кількісне визначення кількісне визначення спектрофотометрія |
|
Description |
The possibility for applying of a direct spectrophotometry to quantify totality of hydroxycinnamic acid derivatives is investigated. As a quantitative criterion for quality assessment of chicory roots the total content of hydroxycinnamic acid derivatives of at least 0.3 %, expressed as chlorogenic acid, is suggested. Досліджено можливість застосування прямої спектрофотометрії для кількісного визначення гідроксикоричних кислот. Як кількісний критерій якості коренів цикорію запропоновано вміст гідроксикоричних кислот не менше 0,3% у перерахунку на кислоту хлорогенову.
|
|
Date |
2014-02-11T15:12:43Z
2014-02-11T15:12:43Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Yezerska O. Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root / Oksana Yezerska, Tymofiy Kalynyuk, Lyudmula Vronska // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 247–250. – Bibliography: 7 titles.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23401 |
|
Language |
en
|
|
Publisher |
Publishing House of Lviv Polytechnic National University
|
|