Запис Детальніше

Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root
Кількісне визначення гідроксикоричних кислот у коренях цикорію
 
Creator Yezerska, Oksana
Kalynyuk, Tymofiy
Vronska, Lyudmula
 
Subject chicory roots
quantitative assay
hydroxycinnamic acids
spectrophotometry
корені цикорію
кількісне визначення
кількісне визначення
спектрофотометрія
 
Description The possibility for applying of a direct spectrophotometry to quantify totality of hydroxycinnamic acid derivatives is investigated. As a quantitative criterion for quality assessment of chicory roots the total content of hydroxycinnamic acid derivatives of at least 0.3 %, expressed as chlorogenic acid, is suggested. Досліджено можливість застосування прямої спектрофотометрії для кількісного визначення гідроксикоричних кислот. Як кількісний критерій якості коренів цикорію запропоновано вміст гідроксикоричних кислот не менше 0,3% у перерахунку на кислоту хлорогенову.
 
Date 2014-02-11T15:12:43Z
2014-02-11T15:12:43Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Yezerska O. Quantitative determination of hydroxycinnamic acids in chicory root / Oksana Yezerska, Tymofiy Kalynyuk, Lyudmula Vronska // Chemistry & Chemical Technology. – 2013. – Volume 7, number 3. – P. 247–250. – Bibliography: 7 titles.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/23401
 
Language en
 
Publisher Publishing House of Lviv Polytechnic National University