Запис Детальніше

Внутрішній аудит в управлінні витратами підприємств ресторанного господарства

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Внутрішній аудит в управлінні витратами підприємств ресторанного господарства
Internal audit in the cost managing of restaurant business enterprises
 
Creator Копотієнко, Т. Ю.
 
Subject внутрішній аудит
витрати
підприємства ресторанного господарства
internal audit
costs
restaurant business enterprises
 
Description Досліджено теоретичні аспекти та визначено можливості практичного застосування внутрішнього аудиту в управлінні витратами підприємств ресторанного господарства. Наведено порівняльний аналіз переваг та недоліків впровадження внутрішнього аудиту на підприємствах ресторанного господарства. In the article the theoretical aspects of internal audit and the problems of its practical application at the restaurant business enterprises have been considered. The basic approaches to defining the essence and purpose of internal audit have been determined. The expedience of the internal audit application as opposed to other form of financial control has been substantiated.The comparative analysis of the benefits and disadvantages of the internal audit implementation at restaurant business enterprises has been conducted. Thus, the main advantages of the internal audit
application are its permanence, preventive character and the abilityof using the confidential and administrative information. The important differences between the internal audit, revision and consulting have been considered. Thus, the revision activity focused on the retrospective, on events that have already occurred and their consequences. Internal audit focused on the prospect, on analysing the future events that may have an adverse effect on the activity of the enterprise. The results of own author`s research, that had received by interviewing management personnel of definite restaurant business enterprises have been usedin this work. The overview of key problems in the sphere of restaurant businessenterprisers expenses management and suggestions for their optimization and rationalization through using the internal audit have been determined in the article.
 
Date 2014-11-27T14:58:01Z
2014-11-27T14:58:01Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Копотієнко Т. Ю. Внутрішній аудит в управлінні витратами підприємств ресторанного господарства / Т. Ю. Копотієнко // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2014. – № 797 : Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. – С. 242–247. – Бібліографія: 8 назв.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/25417
 
Language ua
 
Publisher Видавництво Львівської політехніки