Запис Детальніше

Innovation utility formation

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Innovation utility formation
Формування корисності інновації
 
Creator Lisovs’ka, L. S.
 
Subject innovation consumer utility
levels of innovation consumer utility
stages of the innovation process
pricing for innovative products
beneficial effect on producer
споживча корисність інновації
рівні корисності інновації
eтапи інноваційного процесу
ціноутворення на інноваційну продукцію
орисний ефект у виробника
 
Description The article deals with the concept of innovation consumer utility. Three levels of
innovation consumer utility are identified. They are: formal utility, purchase utility and
consumption utility. The levels of forming utility of a new product are considered and the
features of this process are defined in terms of traditional marketing concepts.
The authors justify technology of the innovation consumer utility formation according to
stages of the innovation process to provide successful innovation activities. Particular attention
is paid to the definition of mutually motivating mechanism of distributing the innovation
utility effect between two most important subjects of value creation: the consumer and the
manufacturer. To implement this mechanism, the author proposes to use an approach to
determining the necessary coefficient of relative reduction in cost per unit. The maximum
value of the coefficient corresponds to the case when all the economic effect of products utility
increase is received by the manufacturer. At the same time the consumer receives no additional
cost reduction per unit of product utility effect. Розкрито зміст поняття споживчої корисності інновації, зокрема виділено три рівні: формальну корисність, корисність придбання, корисність використання. Також розглянуто рівні формування корисності нового товару, означено особливості цього процесу у термінах традиційної маркетингової концепції. Для успішної інноваційної діяльності автори обґрунтовують технологію формування споживчої корисності інновації за етапами інноваційного процесу. Особливу увагу, на думку автора, слід приділити визначенню взаємомотивуючого механізму розподілу корисного ефекту від інновації між двома найважливішими суб’єктами створення цінності: споживачем та виробником. Для реалізації такого механізму автор пропонує підхід до визначення необхідного коефіцієнта відносного зменшення витрат на одиницю корисного ефекту у споживача. Максимальне значення коефіцієнта відповідає випадку, коли весь економічний ефект від підвищення рівня корисності продукції одержує виробник, а споживач не отримує додаткового зниження витрат на одиницю
корисного ефекту від продукції.
 
Date 2015-01-23T11:42:49Z
2015-01-23T11:42:49Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Lisovs’ka L. S. Innovation utility formation / L. S. Lisovs’ka // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". – 2014. – № 779 : Проблеми економіки і управління. – С. 69–76. – Bibliography: 12 titles.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/26084
 
Language en
 
Publisher Видавництво Львівської політехніки