Запис Детальніше

Оптимізація умов технологічного процессу переробки шроту Origanum vulgare, Daucus сarota, Humulus lupulus

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оптимізація умов технологічного процессу переробки шроту Origanum vulgare, Daucus сarota, Humulus lupulus
 
Creator Павлюк, І. В.
Стадницька, Н. Є.
 
Subject оптимізація технології
шрот рослинної сировини
Origanum vulgare
Daucus сarota
Humulus lupulus
technology optimization
plant raw material meal
Origanum vulgare
Daucus сarota
Humulus lupulus
 
Description Апробовано технології переробки шротів Origanum vulgare, Daucus сarota, Humulus lupulus з метою пошуку найефективнішої для вилучення комплексу біологічно активних речовин з цієї рослинної сировини. Досліджено ефективність застосування для одержання комплексу БАР класичної мацерації, кавітації та екстракції зрідженим діоксидом вуглецю, про ефективність яких робили висновок за вмістом в екстракті суми БАР, флавоноїдів та виходом густого екстракту. Підібрано оптимальний розчинник та час екстракції, що дає змогу одержати максимальну кількість густого екстракту з найвищим вмістом флавоноїдів. The technologies of processing the Origanum vulgare, Daucus сarota, and Humulus lupulus meals has been tested aimed at finding the most effective technology for the extraction of the complex of the biologically active substances from the above mentioned plant raw
material. The efficiency of the application of maceration, cavitation, and extraction using liquefied carbon dioxide to obtain the complex of BAS has been investigated. The conclusion about its efficiency was made based on the presence of the sum of BAS, flavonoids, and the thick extract output. The optimal solvent and extraction time was selected, allowing to obtain a maximum amount of the thick extract with the highest content of flavonoids.
 
Date 2015-11-19T10:20:49Z
2015-11-19T10:20:49Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Павлюк І. В. Оптимізація умов технологічного процессу переробки шроту Origanum vulgare, Daucus сarota, Humulus lupulus / І. В. Павлюк, Н. Є. Стадницька // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Серія: Хімія, технологія речовин та їх застосування : збірник наукових праць. – 2015. – № 812. – С. 251–256. – Бібліографія: 15 назв.
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/30209
 
Language ua
 
Publisher Видавництво Національного університету «Львівська політехніка»