Запис Детальніше

Удосконалення технології отримання харчового білку та олії з насіння соняшника

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення технології отримання харчового білку та олії з насіння соняшника
 
Creator Добрунов, Д. Є.
Перевалов, Леонід Іванович
Півень, Олена Миколаївна
 
Subject олія екстракційна
пелюстка
розчинник
гексан
етанол
установка кавітаційна
кислота хлорогенова
extraction oil
edible protein
hexane
ethanol
cavitation facility
cavitation facility
 
Description В даній статті розглянуто нову технологію переробки пелюстки, отриманої з безлушпинного ядра соняшника, попередньо обробленого жидким азотом за температури –30°С, з метою отримання високоякісного харчового білку та харчової олії. Переробка (кавітаційна обробка) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинни-ки гексан та етиловий спирт та їх суміші у співвідношеннях 1:9, 1:1, 9:1.
The article describes a new processing technology of petals obtained from sunflower seeds. The aim of the work is to obtain a high-quality edible protein and edible oil. Recycling (cavitation treatment) was carried out in the cavitation facility. The authors used pure solvents such as hexane
and ethanol, and their mixtures in ratios of 1:9, 1:1, 9:1.
 
Date 2014-07-18T06:45:04Z
2014-07-18T06:45:04Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Добрунов Д. Є. Удосконалення технології отримання харчового білку та олії з насіння соняшника / Д. Є. Добрунов, Л. І. Перевалов, О. М. Півень // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 55 (1028). – С. 113-118.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7707
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"