Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном
Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном
|
|
Creator |
Мельник, Анатолій Павлович
Матвєєва, Тетяна Вікторівна Григорова, Г. В. Марценюк, Т. І. |
|
Subject |
моноацилгліцерини
діацилгліцерини триацилгліцерин кінетична модель kinetic thermodynamic |
|
Description |
Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях реагентів 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Знайдено кінетичні та термодинамічні параметри реакції. Запропоновано кінетичну модель реакції. Оцінено похибку розрахунків за даною кінетичною моделлю.
The reaction of amidation of corn oil by diethanolamine have been investigated under temperatures 433 – 473 K and molar ratios 1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. The kinetic and thermodynamic parameters of the reaction have been found. A kinetic model of the reaction has been proposed. The error of calculations by this kinetic model has been estimated. |
|
Date |
2015-01-09T08:04:40Z
2015-01-09T08:04:40Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном / А. П. Мельник [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2012. – № 50 (956). – С. 91-95.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/11213 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
НТУ "ХПІ"
|
|