Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря
Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря
|
|
Creator |
Гладкий, Федір Федорович
Данилова, Людмила Андріївна Березка, Т. О. Півень, Олена Миколаївна Домарецький, В. А. |
|
Subject |
джерела гіркоти пива
ізомеризація сусло хмелеві смоли пивоварство |
|
Description |
Розглянуто механізм процесу окиснення ізо-альфа-кислот (джерела гіркоти пива), які утворюються в процесі ізомеризації альфа-кислот при кип'ятінні сусла із хмелем. Встановлено, що за рахунок реакцій окиснення ізо-альфа-кислот відбувається утворення в пиві летких сполук, що надають йому запах «несвіжості». Запропоновано спосіб сповільнення окиснення ізо-альфа-кислот.
The mechanism of iso-alpha-acids’ oxidation (the source of beer’s bitter taste), which are generated during the process of iso-alpha-acids’ isomerization, when the wort is boiled with hop, is examined. It is also defined that the volatile compositions are generated because of iso-alpha-acids’ oxidation which occurs the smell of “not too fresh”. The way of iso-alpha-acids’ oxidation slowdown is proposed. |
|
Date |
2015-02-09T08:33:27Z
2015-02-09T08:33:27Z 2011 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря / Ф. Ф. Гладкий [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 24. – С. 6-11.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/12836 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
НТУ "ХПІ"
|
|