Запис Детальніше

Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря
 
Creator Гладкий, Федір Федорович
Данилова, Людмила Андріївна
Березка, Т. О.
Півень, Олена Миколаївна
Домарецький, В. А.
 
Subject джерела гіркоти пива
ізомеризація
сусло
хмелеві смоли
пивоварство
 
Description Розглянуто механізм процесу окиснення ізо-альфа-кислот (джерела гіркоти пива), які утворюються в процесі ізомеризації альфа-кислот при кип'ятінні сусла із хмелем. Встановлено, що за рахунок реакцій окиснення ізо-альфа-кислот відбувається утворення в пиві летких сполук, що надають йому запах «несвіжості». Запропоновано спосіб сповільнення окиснення ізо-альфа-кислот.
The mechanism of iso-alpha-acids’ oxidation (the source of beer’s bitter taste), which are generated during the process of iso-alpha-acids’ isomerization, when the wort is boiled with hop, is examined. It is also defined that the volatile compositions are generated because of iso-alpha-acids’ oxidation which occurs the smell of “not too fresh”. The way of iso-alpha-acids’ oxidation slowdown is proposed.
 
Date 2015-02-09T08:33:27Z
2015-02-09T08:33:27Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Про механізм реакції окиснення ІЗО-Альфа-кислот хмелю киснем повітря / Ф. Ф. Гладкий [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2011. – № 24. – С. 6-11.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/12836
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"