Запис Детальніше

Ефірна олія Nepeta cataria як основа виробництва натуральних ароматизаторів для харчової промисловості

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ефірна олія Nepeta cataria як основа виробництва натуральних ароматизаторів для харчової промисловості
 
Creator Фролова, Н. Е.
Карпутіна, М. В.
Березка, Тетяна Олександрівна
 
Subject ароматизатори натуральні
ефірна олія
харчові технології
фракціонування
комбінування
тональність
essential oil
fractionation
flavours
combining
tonality
 
Description Приведено результати дослідження умов спрямованого фракціонування ефірної олії Nepeta cataria. Встановлено параметри процесу для кожної фракції – залишковий тиск, температурні режими, флегмове число. Отримано чотири фракції (ароматизатора) різної тональності аромату. Застосовування фізичних процесів перероблення ефірної олії не руйнує природні структурні зв'язки, зберігає натуральність, біологічну здатність. Комбінування фракцій із залученням комп'ютерних програм дозволяє поширити лінійку натуральних ароматизаторів з однієї ефірної олії для харчової промисловості.
The results of study of Nepeta cataria essential oil directed fractionation conditions were shown. The parameters of the process for each faction – the residual pressure, temperature, reflux ratio were estimated. Four fractions (flavor) of different tones of flavour were obtained. Parameters values of division for the binary systems of Nepeta cataria essential oil were calculated. Physical refining processes of the essential oil does not destroy the natural structural links, keeps naturalness, biological capacity. Combining of the fractions using the software tools extends the range of natural flavours obtained from one of essential oil for the food industry. New flavours on the basis of Nepeta cataria essential oil have not only the pleasant aroma concerted, but also a high saturation and improving stability. Shelf-life of such flavours at a room temperature is 24 months. The obtained flavours have social and production query, as it will promote the production of the high-quality food products on natural aromatic basis.
 
Date 2015-07-13T07:30:05Z
2015-07-13T07:30:05Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Фролова Н. Е. Ефірна олія Nepeta cataria як основа виробництва натуральних ароматизаторів для харчової промисловості / Н. Е. Фролова, М. В. Карпутіна, Т. О. Березка // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 7 (1116). – С. 109-118.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15968
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"